Jose Mourinho și mașinile lui

,

Jose Mourinho a fost dat afară de la Manchester United. Șefii i-au reproșat lui Jose Mourinho rezultatele din campionat, „diavolii” înregistrând cel mai slab început de sezon din ultimii 28 de ani. Antrenorul portughez a stat pe banca echipei de pe „Old Trafford” 895 de zile, iar divorțul de el a fost anunțat de club printr-un comunicat de 65 de cuvinte.

Jose Mourinho a cumpărat jucători de 360 de milioane de lire sterline (cel mai mult a costat Paul Pogba-89 de milioane de lire sterline), dar echipa se află pe locul 6 la 19 de puncte în spatele liderului. Mourinho primește despăgubiri de 25 de milioane de lire sterline pentru că echipa este calificată în Champions League. Portughezul a condus pe Manchester United în 144 de meciuri, a câștigat 84, a înregistrat 32 de egaluri și 28 de înfrângeri. Jose Mourinho a antrenat în carieră pe FC Porto, Chelsea, Inter Milano, Real Madrid și Manchester United. A câștigat 25 de trofee în cariera sa și are în palmares și două Champions League.

„The Special G-One” au titrat jurnaliștii englezi, la despărțirea de Mourinho, aluzie la porecla portughezului: „The Special One”. Britanicii au publicat și o listă cu cumpărăturile scumpe decontate de fostul antrenor al „diavolilor”. Doar chiria pentru apartamentul de la hotelul de cinci stele în care a locuit a costat aproape 800.000 de lire. Se știe că celebrul antrenor este mare amator de produse fine și își achizionează foarte des ceasuri și bijuterii scumpe. Și la capitolul mașini stă foarte bine. În garajul său găsim automobile care valorează în total multe milioane de euro. Colecția lui include Aston Martin DB9, Audi A7 și A8, BMW X6, Ferrari 612 Scaglietti, Ferrari F599, Porsche 911 S, Jaguar F-Type R Coupe. Antrenorul este ambasadorul Jaguar în Marea Britanie și primește cele mai noi modele, iar Ferrari-ul i-a fost oferit de Roman Abramovici, la cinci luni după ce a fost dat afară de la Chelsea.

Are multe mașini, dar nu-i place să conducă. Cel puțin în Marea Britanie. „Trebuie să fiu foarte concentrat să conduc pe partea cealalată a drumului. În Portugalia îmi place la volan, aici nu… chiar mă enervează. Am șofer, așa că pot să vorbesc la telefon sau să mă uit la un film în mașină”, declara ”The Special One” într-un interviu.

Mourinho nu a avut mereu parte de mașini scumpe. Prima oară a condus un Reanult 5, primit cadou de la tatăl său la vârsta de 18 ani, iar prima mașină cumpărată din banii săi a fost o Honda Civic.

În perioada în care a fost secundul lui Bobby Robson, la FC Barcelona, conducea o mașină Suzuki Vitara cu care a suferit un accident. „Nimic serios, mi-am rupt doar câteva coaste”, povestea zâmbind portughezul. Mourinho a avut și incident foarte serios la volan. În anul 1985, motorul mașinii pe care o conducea a explodat. Un coleg i-a salvat viața și l-a tras la timp din mașina care luase foc.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


2 − doi =