Jocul video F1 2020, anunțat pentru 10 iulie

,

În timp ce sezonul real de Formula 1 încă așteaptă o dată oficială la care va putea fi reluat, omologul său din lumea jocurilor video se află în block-start: F1 2020 va fi lansat oficial peste mai puțin de trei luni, pe 10 iulie, și va avea câteva caracteristici noi.

Odată cu pandemia de coronavirus, jocul video F1 2019 a beneficiat de un interes renăscut din partea gamerilor. Mulți pasionați de automobilism, obligați, mai mult sau mai puțin justificat, să se închidă în case, au revenit la acest titlu, pentru a concura în mari premii virtuale de Formula 1 la datele și orele programate inițial pentru cursele reale. Chiar și piloți adevărați de Formula 1 s-au lăsat prinși în joc. Însă, studioul Codemasters, creatorul jocului, și-a concentrat atenția spre viitor, pe lansarea ediției F1 2020. Pentru prima dată, în acest context foarte particular, acest episod ar putea ateriza chiar înainte de începutul sezonului propriu-zis de Formula 1, deoarece lansarea jocului este programată pentru 10 iulie. Pe lângă variantele obișnuite pentru calculator și consolele Xbox și PlayStation, noul F1 2020 va fi disponibil și pe Stadia, platforma cloud-gaming a Google.

Inovațiile incluse în noua ediție nu sunt uriașe, dar trebuie să remarcăm două dintre ele. Prima ar fi revenirea modului de joc split screen, care permite, prin împărțirea ecranului la jumătate, vizualizarea și a perspectivei unui alt jucător cu care utilizatorul se întrece în cursă. A doua inovație importantă, și aceasta este o premieră absolută, este faptul că va fi posibil să vă creați propria echipă de la zero, pe lângă cele zece înscrise oficial: vă creați profilul unui nou pilot, după care vă alegeți sponsorul, furnizorul de motor, angajați un al doilea driver pentru echipă și concurați. De asemenea, au fost introduse și două noi circuite, Zandvoort și Hanoi, pe lângă cele pe care se dispută, în prezent, marile premii ale sezonului de Formula 1 în realitate.

La fel ca și predecesorul său, acest F1 2020 va fi disponibil și într-o versiune „colecționar”, dedicată, de data aceasta, lui Michael Schumacher. F1 2020 Deluxe Schumacher include conținut exclusivist, cum ar fi patru dintre cele mai faimoase monoposturi conduse de cel care a câștigat titlul mondial de șapte ori, de la mașina de debut al său în Formula 1, Jordan 191, până la Ferrari F1-2000.

Foto: Codemasters

Formula 1 sub amenințarea coronavirusului

Pilotul de Formula 1 – un jocheu modern

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


2 + opt =