Jaguar E-Type, restaurat impecabil după o „izolare” de 40 de ani | FOTO

,

O echipă pricepută în restaurări auto poate face minuni. O dovedește un articol din presa britanică. Un Jaguar E-Type a primit o nouă șansă după a stat mai bine de 40 de ani într-un garaj unde „l-a mâncat rugina”. Imaginile sunt spectaculoase, iar reușita merită aplaudată.

Cred că nu există posesor de mașină care să nu fi plecat, măcar o dată, nemulțumit de la un service, poate chiar scrâșnind din dinți, după ce „mecanicul nu i-a făcut treabă bună”. Un proprietar de Jaguar E-Type nu a avut parte de acest tip de ghinion într-un moment foarte important. Omul a cumpărat mașina, pardon… epava și și-a dorit să o restaureze.

Automobilul este fabricat în anul 1964, dar nu a mai mers din anul 1979. În ultimii 40 de ani de viață a fost parcat într-un garaj din sud-estul Angliei, iar timpul și rugina și-au luat tributul cu vârf și îndesat.

Noul proprietar a avut însă noroc. A găsit echipa condusă Marcus Holland și în acest fel restaurarea a ajuns pe mâine bune. Trei zile le-a luat băieților lui Marcus doar să desfacă mașina bucată cu bucată. S-au luat cu mâinile de cap când au văzut ce au găsit. Rugina lovise necruțător.

Mașina a fost curățată și degresată, iar caroseria a ajuns pe mâinile unor specialiști. Zile întregi s-au chinuit să obțină liniile și contururile. După ce au fost rezolvate aceste probleme s-a trecut la vopsirea caroseriei, o operațiune extrem de complicată în condițiile unei culori pretențioase.

Și cei care s-au ocupat de mecanică au avut viață grea. Au schimbat suspensia spate și au fost nevoiți să înlocuiască cutia de viteze, radiatorul și „evacuarea”. Nu și motorul de 3,8 litri, care a avut nevoie doar de câteva mici intervenții.

„O restaurare ca aceasta este o adevărată provocare pentru echipa noastră. Mașina a avut de suferit enorm în cei 40 de ani de inactivitate. Clienții vin la noi cu speranța că vor obține mașina la care visează, iar noi o desfacem bucată cu bucată și rezolvăm fiecare problemă. Salvăm tot ce se poate salva, iar ce nu mai este bun înlocuim cu piese și componente de foarte bună calitate.

Suntem bucuroși că am livrat clientului o mașină foarte frumoasă, dar și că am salvat o pagină importantă din istoria auto britanică”, a declarat Marcus Holland în coventrytelegraph.net

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


9 − sase =