Jaguar D-Type de 15 milioane de dolari

,

Jaguar D-Type de 15 milioane de dolari? Pare greu de crezut. Și totuși o casă de licitații din Arizona vrea să înceapă anul 2018 cu o afacere zile mari.

Jaguarul pe care îl are în vitrină această casă de licitații este un automobil cu o poveste aparte. Este cel mai faimos model din cele 87 care au fost fabricate în istorie. Acest Jaguar D-Type a dominat trei ani celebra competiție de la Le Mans. Este celebrul OKV 2 care a participat la numai puțin de 55 de curse. A câștigat 5 dintre ele, iar de 24 de ori s-a aflat pe podium.

Acest Jaguar D-Type a fost condus de nume importante din lumea auto. Chiar și britanicul Stirling Moss l-a pilotat în anul 1954 în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Stirling Moss este considerat cel mai bun pilot care nu a câștigat niciodată Campionatul Mondial de F1.  A participat la 73 de curse, a câștigat 16, iar de 24 de ori s-a aflat pe podium.

Prețul de pornire al licitației este 12 milioane de dolari, dar cei care se ocupă de vânzarea modelului au declarat că se așteaptă să obțină 15 milioane de dolari. Poate chiar mai mult…

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


× 8 = saizeci patru