Interviu – Diana Munteanu: „M-am dus în șlapi la examenul pentru permisul auto”

,

Să fie aproape 20 de ani de când am văzut-o prima oară la televizor pe Diana Munteanu. Zâmbitoare, tonică, răspândind energie pozitivă, dar și foarte sensibilă. În CV-ul său o găsim prezentatoare de emisiuni la posturile tv. MCM, MTV, Antena 2 și Antena Stars, dar și în distribuția a patru filme. Își dorește foarte mult să se întoarcă în televiziune, la marea ei dragoste, dar a început și o mică afacere în domeniul produselor cosmetice. A recunoscut că îi place foarte mult să conducă și ne-a povestit cum arată o călătorie, cu mașina, alături de fiul său David.

Auto Test: Care a fost mașina familiei tale, cea cu care plecai în vacanţe în copilărie?
Diana Munteanu: A fost o Skoda, galbenă, foarte frumoasă. Știu că nu exista niciun final de săptămână în care să nu ieșim cu ea, la plimbare, „la iarbă verde”. Ne-am bucurat foarte mult de ea.

Îmi place să merg cu trotineta și bicicleta. Motocicletele nu mă atrag. Îmi par periculoase și este prea multă adrenalină pentru mine.

Auto Test: Dar prima mașină pe care ai con­­dus‑o și cine te-a învățat să conduci?
Diana Munteanu: Prima oară am condus o Dacia 1300. Am făcut școala de șoferi la Brașov, tot acolo am dat și examenul, iar instructorul era un prieten de familie. Am plecat din oraș chiar de la prima oră de curs și îmi aduc aminte că ploua destul de tare, dar atunci am știut, cumva, că voi învăța foarte repede să conduc.
Auto Test: A fost dificil să obții permisul de conducere?
Diana Munteanu: (Râde) Dacă țin cont de faptul că am picat sala prima dată, atunci pot să spun că „da”. M-am dus nepregătită, recunosc, așa că nu mi-a părut rău că am „picat”. Consider că este foarte important să știi foarte bine tot ceea ce ține de condus. Sigur, contează foarte mult practica, dar și teoria te ajută foarte mult. Când am mers a doua oară, să susțin ­examenul teoretic, mă gândeam că o să-l pic din nou și am mers cu șlapi în picioare. Am luat testul și imediat urma să dau și examenul practic, pe traseu, iar eu eram în șlapi. M-au întrebat dacă pot conduce și am zis că „da”. Ce era să fac? Am condus așa. La un moment dat, polițistul mi-a indicat să o iau în stânga, pe o stradă care avea semnul interzis. I-am răspuns: „Azi nu merg pe strada aceea, poate altădată”. Era doar o capcană din care am ieșit cu bine și am luat permisul.

Auto Test: Care a fost prima ta mașină și ce conduci în acest moment?
Diana Munteanu: A fost o Dacia 1300, cumpărată cu mari eforturi de părinții mei. Le mulțumesc foarte mult și acum. Acum conduc un Peugeot 307. Este o mașină pe care am achiziționat-o, în mare grabă, de la o vecină. Am zis că o iau pentru câteva luni și, ce să vezi, au trecut cinci ani. Eu sunt genul care se atașează de lucruri și le apreciază. Îmi este tare dragă și o să-mi fie greu să mă despart de ea. Este o mașină foarte rezistentă.
Auto Test: Ai avut incidente pe șosea?
Diana Munteanu: Am avut, din nefericire, când am locuit în Germania. Mergeam spre Dusseldorf, într-o dimineață de vară superbă, încercam să intru pe autostradă și am ajuns în „unghiul mort” al unui șofer care conducea un tir. El încerca să iasă de pe autostradă, nu m-a văzut și m-a atins. Nu m-a lovit tare, doar că avea viteză și m-am speriat rău. Șoferul a oprit, a chemat poliția și totul s-a ­rezolvat repede. În rest, nu au mai fost decât vreo două tamponări ușoare. În schimb, probabil, sunt cea mai plângăcioasă femeie, atunci când sunt oprită de polițiști. Plâng instant! Mă cunosc toți cei din zona în care locuiesc. Așa sunt eu… mai sensibilă.

Auto Test: Cum îți place să conduci?
Diana Munteanu: Conduceam mult mai sportiv la început, dar acum CNP-ul nu-mi mai permite să mă aventurez (zâmbește). Acum îl am pe David, iar pentru el am o grijă în plus. Iubesc să conduc și întotdeauna am considerat că o mașină îți oferă o senzație aparte de libertate. Știi că poți să pleci oriunde, în orice moment.
Auto Test: Mergi des cu mașina în vacanțe?
Diana Munteanu: Până acum am preferat zborurile. Este fantastic să ajungi rapid la destinație și nici nu pot să spun că îmi plac călătoriile lungi. În situația de față, cu agitația asta, cel puțin o perioadă, voi alege drumurile cu mașina. Chiar și în străinătate.

Auto Test: Cum te descurci cu traficul din capitală?
Diana Munteanu: Destul de bine. În general nu sunt genul de persoană care se plânge și, ca atare, cunoscând aglomerația, îmi rezerv întotdeauna timp să pot ajunge la destinație. Pentru ce să am stres? Asta este, sunt orașe din străinătate cu muuuult mai aglomerate decât Bucureștiul.
Auto Test: Ce muzică asculți în mașină?
Diana Munteanu: Ascult muzica de la posturile de radio, dar când plec la drum lung prefer melodiile grecești. Îmi dau energie bună mereu.
Auto Test: Care este soluția la care apelezi dacă se întâmplă să ai o pană?
Diana Munteanu: Sun un prieten! Cam asta fac! Nu am avut niciodată pană pe drum, mai mereu mi s-a întâmplat să văd că am un cauciuc dezumflat înainte să plec de acasă sau din locul în care mă aflam. Întotdeauna am sunat și am rugat pe cineva să mă ajute. Am prieteni buni, au venit mereu.

Auto Test: Cum arăta o călătorie cu mașina când David era mai mic? Cum reușeai să-i captezi atenția?
Diana Munteanu: Oh, când era mic, era ceva mai dificil! Călătoream mult cu el pentru că, la un moment dat, am făcut naveta București-Cluj, cu el în mașină. Întotdeauna plecam din București dimineața, ca să pot ajunge să prind prânzul cu mama la Brașov. După aceea David dormea, o oră și jumătate, iar când se trezea ne puneam și cântam tot drumul. Vorbeam mult cu el, iar asta facem și acum. Sigur, acum  este diferit. Avem multe ­subiecte de povestit, dar ne ocupăm timpul și cu jocuri: „Fazan”… capitale și râuri cu aceeași literă. Sunt foarte multe.
Auto Test: Știu că îi place sportul. Găsești timp să mergi la antrenamentele lui?
Diana Munteanu: Păi, numai eu merg cu el. În fiecare zi. Îmi place și îl susțin. Eu am făcut sport de performanță, tatăl lui la fel. Știu ce presupune asta, știu și cu ce vine „la pachet” și mai știu că este cel mai bun lucru pe care îl poate face. Sportul îți întărește organismul, îți hrănește mintea, te dezvoltă frumos, te disciplinează și îți aduce multe satisfacții.

Auto Test: Cât de mult îți place televiziunea ?
Diana Munteanu: Întotdeauna mi-a plăcut interacțiunea cu oamenii. Este foarte frumoasă atmosfera de pe platoul de filmare, dar mă bucură și gândul că acasă sunt oameni cu care comunici, prin intermediul televiziunii. Am iubit și iubesc oamenii. Și iubesc să stau de vorbă cu ei! Deși am spus mereu că pot să iau lucrurile de la capăt și că sunt dispusă să încerc orice în viața mea…. Prima și cea mai mare dragoste a mea rămâne televiziunea.

Diana Munteanu respectă măsurile de precauție și poartă mască.

Auto Test: Îți doreai, în copilărie, să faci televiziune?
Diana Munteanu: (Râde) Îmi doream să fiu educator precum bunica! Mai apoi am făcut sport de performanță (n.r. atletism) și atunci când trebuia să merg mai departe în acest domeniu, m-am răzgândit și am decis că vreau teatru. Am terminat Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, iar în paralel intrasem în „Școala Vedetelor”. În anul doi de facultate am luat o probă organizată de MCM, o televiziune muzicală ce urma să se deschidă în România și așa am reușit să intru în acest domeniu. Deci, pot spune că a fost o întâmplare!
Auto Test: Cum găsești resurse pentru emisiunile TV și după aproape 20 de ani în acest domeniu?
Diana Munteanu: Energia și optimismul m-au însoțit mereu. Iubesc viața și tot ce mă înconjoară, sunt fericită pentru tot ceea ce am și mi-a dat Dumnezeu și întotdeauna am considerat că sunt binecuvântată pentru tot! Deci, probabil, acestea sunt resursele mele de energie!

Auto Test: Ai avut emoții la prima apariție în direct?
Diana Munteanu: Prima mea apariție la televiziune a fost în anul 1996, la „Festivalul Mamaia”, alături de „Școala Vedetelor”. Îmi amintesc faptul că eram foarte entuziasmată! Știam tot ce am de făcut, de dansat și de cântat. Când am ieșit pe scenă și am văzut atâta lume… M-am pierdut și am uitat tot! Îmi amintesc și se vede și pe înregistrări că eram singura în afara oricărui „sincron” (râde).
Auto Test: Care sunt planurile tale profesio­nale?
Diana Munteanu: Pentru moment, ținând cont de situația dificilă prin care trecem din cauza pandemiei, nu cred că ar fi realist dacă aș face un plan. Câtă vreme nu cunoaștem ce ne așteaptă în următoarele luni este foarte greu să-ți propui unele lucruri. Important este să rămânem sănătoși și să trecem cu bine peste perioada asta. Restul, o să vină atunci când trebuie să vină!

Foto: arhiva Diana Munteanu

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


opt + 9 =