Iadul pe 4 roți, povești despre mașini bântuite

,

Poveștile acestor mașini fantomă vă vor da fiori pe șira spinării, indiferent că sunteți iubitori ai automobilelor sau doar fani ai întâmplărilor de groază.

Vă amintiți de celebrul cuplu Bonnie și Clyde,  îndrăgostiții care au jefuit peste 10 bănci, au omorât 9 ofițeri de poliție și numeroși civili?  În 1934, aceștia au fost prinși și uciși, în timp ce încercau să fugă, într-un Ford Model 18 V8. Peste 100 de focuri de armă au fost trase, iar imaginea mașinii însângerate și pline de gloanțe este desprinsă, parcă, dintr-un film de groază. Pană în ziua de astăzi, nu fost nici distrusă, nici restaurată, a rămas exact în starea din momentul morții celor doi. Este expusă la Wiskey Pete’s Casino în Primm, Nevada. Există numeroase mărturii ale celor care au făcut fotografii lângă mașină și au sesizat prezența unor fenomene stranii, neobișnuite. Se spune că dacă stai aproape de automobil, simți o entitate supranaturală, chiar lângă tine. Să fie, oare, Bonnie sau Clyde…?

Un alt automobil despre care se povestește că ar fi bântuit de spirite malefice, se află în Cape Town, Africa de Sud, și este numit și „mașina săltăreață din Cape Town”. În anul 2004, la miezul nopții, după ce proprietarii automobilului adormiseră, pe peluza din fața casei s-a întâmplat un lucru mai puțin obișnuit. Mașina familiei, un Renault, brusc a început să se miște în față și în spate, să sară și să scoată sunete ciudate. Nu s-a oprit decât atunci când a intrat într-un copac. Nimeni, nici măcar Poliția sosită la fața locului, nu a găsit o explicație, având în  vedere faptul că în mașină nu se afla nimeni, iar cheile nu erau în contact.

În iunie 1914, Arhiducele Franz Ferdinand a fost asasinat cu sânge rece în timp ce conducea un automobil  Graf and Stift Double Phaeton 1910, iar de atunci alți doi proprietari au fost uciși de aceeași mașina. Unul dintre ei a fost găsit pe autostradă, strivit, iar altul a fost aruncat din mașină, în urma unui accident, și a murit din cu gâtul frânt. Oare să fie o simplă coincidență sau un blestem de moarte?

O altă mașină blestemată este legată de asasinarea unui notabil om din istorie. Pe 22 noiembrie 1963, președintele Statelor Unite ale Americii, John F. Kennedey, în timp ce era însoțit de Prima Doamnă, a fost împușcat mortal, în limuzina sa Lincoln Continental Convertible model 1961. După uciderea lui JFK, automobilul a continuat să fie folosit, iar acum se află la Muzeul Henry Ford, în Dearborn, Michigan. Vizitatorii spun că au simțit o prezență supranaturală și o energie ciudată în jurul mașinii. Unii dintre ei susțin că au văzut figura unui bărbat îmbrăcat în gri.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


+ trei = 4