Hyundai Prophecy: Anticiparea viitorului

,

Hyundai a dezvăluit prototipul de automobil electric Prophecy, care este inspirat de filosofia de design Sensuous Sportiness și anunță cum vor arăta modelele mărcii sud-coreene în viitorul apropiat. Conceptul a fost prezentat în cadrul unui eveniment difuzat online, din cauza anulării Slonului Auto de la Geneva.

Până în anul 2025, Hyundai își va extinde gama de produse la 44 de vehicule electrificate, cu o investiție de 50 de miliarde de euro în cercetarea și dezvoltarea viitoarelor tehnologii. Obiectivele companiei vizează comercializarea unui număr de 670.000 de autovehicule electrice și hibrid cu pilă de combustie (fuel cell) și poziționarea printre primii trei furnizori de asemenea mașini la nivel mondial. În Europa, până la finalul acestui an, peste 75% dintre automobilele din oferta Hyundai vor fi electrificate, din care, aproximativ 80.000 vor fi cu emisii zero.

Hyundai Prophecy este un continuator al conceptului Hyundai 45, prezentat anul trecut, fiind inspirat de filosofia de design a mărcii, Sensuous Sportiness, caracterizată prin linii simple și structuri minimaliste. Utilizând un ampatament extins și console scurte, echipa de designeri Hyundai a obținut un autoturism cu suprafețe fluide, design armonios și funcționalitate. Profilul conceptului se remarcă printr-o curbă continuă, iar linia dinamică și elegantă, creată de aripile din spate, generează senzația de mișcare, chiar și atunci când staționează. Jantele permit canalizarea aerului spre partea laterală a caroseriei, efectul fiind amplificat de spoilerul spate, care generează o forță de apăsare ce îmbunătățește stabilitatea autovehiculului la viteze mari.

Utilizarea unui material transparent permite vizualizarea componentelor funcționale din interior. Această caracteristică de design se regăsește la nivelul spoilerului, al farurilor și al sistemului de monitorizare video, accentuând atractivitatea mașinii. Tehnologia de iluminare pixelată folosită pentru prima dată la conceptul 45 a fost perfecționată, fiind acum integrată în faruri, lămpile spate și spoiler. Pe viitor, această semnătură luminoasă va reprezenta un element specific de design pentru gama de modele Hyundai.

Conceptul Hyundai Prophecy este bazat pe o nouă platformă tehnică, destinată propulsiei electrice, ce înglobează bateriile în podea. Unde impresionează cu adevărat Prophecy este habitaclul și tehnologiile de condus autonom cu care este echipat. În locul volanului clasic există două joystick-uri, unul pe consola centrală, iar celălalt pe garnitura portierei. Șoferul poate controla autovehiculul dintr-o poziție confortabilă, având parte de o experiență de condus intuitivă. Mai mult, are o perspectivă vizuală perfectă spre înainte și poate accesa o gamă diversificată de funcții care pot fi selectate prin intermediul butoanelor integrate în joystick-uri. Utilizarea acestora în locul unui volan conferă și pasagerilor o vizibilitate sporită.

La interior au fost utilizate materiale ecologice, iar prizele de aer exterioare, amplasate în partea inferioară a portierelor, contribuie la optimizarea fluxului de aer în habitaclu, prin intermediul sistemului Clean Air Technology.

Hyundai Prophecy va rămâne un concept-car, dar cei de la Hyundai au anunțat că multe dintre tehnologiile acestuia, precum și elementele de design mai importante își vor găsi locul în viitoarele modele ale mărcii.

Foto: Hyundai

Acest articol face parte din numărul 254 – exclusiv online – al revistei Auto Test Magazin.

Noul Hyundai i20: Corect echipat

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


5 × cinci =