Hyundai Motor: Tech pentru cei mici

,

Hyundai Motor dezvăluie detalii despre mini EV-ul (Electric Vehicle) echipat cu tehnologia Emotion Adaptive Vehicle Control (EAVC). Bazată pe AI (Inteligență Artificială) tehnologia optimizează mediul vehiculului în funcție de starea de spirit a șoferului. Partea importantă este că mica mașină, care dispune de EAVC, face parte din proiectul „Little Big e-Motion” în care sprijină tratamentele pacienților tineri la Spitalul Sant Joan Deu Barcelona.

Cu ajutorul tehnologiei bazate pe inteligență artificială atmosfera din habitaclul micului vehicul este optimizată pe baza informațiilor obținute din interiorul și din exteriorul acestuia. Astfel datele obținute din monitorizarea expresiilor feței, a ritmului cardiac și a frecvenței respiratorii ale celui aflat la volan sunt combinate cu rezultatele primite din evoluția vehicului, incluzând aici viteza, accelerația, zgomotul și vibrațiile din timpul deplasării acestuia. Apoi datele sunt procesate utilizându-se învățarea automată pentru optimizarea mediului din vehicul și implicit pentru controlul permanent al sistemelor vehiculului cum ar fi cel de iluminare, climatizare, difuzarea muzicii și chiar cel odorizant, pentru parfumuri.

EVAC se află în centrul proiectului „Little Big e-Motion” dezvoltat de constructorul. Echipat cu noua tehnologie, mini EV-ul este proiectat de aceeași echipă care a supravegheat conceptul „45” al constructorului coreean de anul trecut, în fapt un omagiu adus conceptului Pony Coupe din 1974. Iar Hyundai a donat acest mic EV spitalului SJD din Barcelona, unde va fi utilizat pentru susținerea deplasării pacienților tineri de la patul de spital la camera de tratament, care este considerată una dintre cele mai stresante călătorii pentru copii.

Mașinuța interacționează cu tânărul său „șofer” prin intermediul a cinci tehnologii cheie: Sistemul de recunoaștere a emoțiilor faciale, Centura de exerciții respiratorii, Senzorul de monitorizare a ritmului cardiac, Iluminarea adaptivă a emoțiilor și Dispersorul adaptiv de odorizant pentru emoții.

Sistemul de recunoaștere a emoțiilor faciale folosește o cameră amplasată în fața scaunului pentru identificarea în timp real a emoțiilor copilului. Centura de exerciții respiratorii se înfășoară în jurul corpului și „pungile” sale de aer aplică o presiune ușoară pentru ameliorarea anxietății și obținerea unei respirații stabile, în timp ce accelerometrul, adică senzorul de monitorizare a ritmului cardiac, măsoară ritmul cardiac și ritmul respirației.

Emotion Adaptive Lighting afișează în culorile verde, galben sau roșu starea emoțională a copilului. Iar Emotion Adaptive Scent Dispenser pulverizează parfum, în funcție de respirația celor de la volan, ajutând să pună un zâmbet larg pe fețele pacienților tineri. De asemenea, vehiculul „suflă” bule pentru marcarea progreselor copilului în drumul său spre locul de tratament. „Vrem ca tehnologia noastră să contribuie la îmbunătățirea vieții clienților noștri în diverse spații de mobilitate dincolo de drumuri”, a spus Jinmo Lee, inginer principal de cercetare la Hyundai Motors care a condus proiectul. „Sperăm că tehnologia EAVC de pe minicar va oferi o experiență de mobilitate distractivă și sigură pentru pacienții tineri și va contribui la îmbunătățirea rezultatelor lor asupra sănătății.”

Pe lângă furnizarea de sprijin emoțional pentru pacienții tineri, EAVC asistă și activitatea personalului medical de la spital informându-l despre starea emoțională a pacienților tineri fără interacțiuni inter-personale, fapt deosebit de util în perioada pandemiei de COVID-19.

Hyundai Motor intenționează să sprijine în continuare tratamentul pacienților tineri de la spitalul SJD prin proiectul „Little Big e-Motion”, în timp ce își reglează tehnologia EAVC prin această aplicație. Compania speră să extindă utilizarea acestei tehnologii de nouă generație în dispozitivele de mobilitate în viitor pentru sporirea siguranței și bunăstării șoferului.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


× 4 = douazeci patru