Hyundai chemat la oaste

,

Hyundai chemat la oaste: Dacă esti pasionat de mașini 4×4, iar Suv-urile din gama producătorului asiatic ți se par insuficient de capabile pentru cerințele tale, aceștia au în ofertă și alte vehicule cu tracțiune integrală. Este adevărat că acestea nu sunt disponibile în reprezentanțele auto.

Piața blindatelor destinate infanteriei este una foarte competitivă. Din această cauză puțini producători s-au implicat în această direcție. Asta nu a descurajat compania Hyundai, ca prin divizia sa Rotem care se ocupă și de echipamente militare, să producă la nivelul ultimelor cerințe din domeniu familia de blindate K806 și K808. Acestea au fost dezvoltate între anii 2012 și 2016. Pentru acestea nu au apelat la șenile. Au dispus în locul acestora șase respectiv opt roți motrice. Avantajul mobilității asigurat de această abordare a fost esențial în favoarea soluției alese.

Clientul de bază îl reprezintă armata Coreii de Sud care a considerat că mai bine îți dezvolți un blindat în propria țară decât să îl cumperi din exterior. Este foarte adevărat că în alegerea acestei strategii au putut să se bazeze pe impresionantul nivel tehnologic la care a ajuns această țară. Comanda inițială prefigurează 600 de asemenea vehicule. Este posibil ca această familie de blindate să-și câștige și alți clienți datorită calităților de care dau dovadă produsele militare dezvoltate în Coreea de Sud. De exemplu și obuzierul autopropulsat K 9 Thunder dotat cu un tun de calibru 155mm, un echipament produs în această țară, este foarte apreciat și are prin urmare clienți la export.

Revenind la blindatele Hyundai, varianta K806 este dotată cu un motor de 420 Cp diesel cuplat la o transmisie cu 7 trepte, iar în interior poate transporta 11 soldați. Acesta este destinat acționării în spatele liniilor proprii și însoțește convoaie sau transportă trupe. Armamentul de bază îl reprezintă o mitralieră de calibru 7.62mm. Viteza comunicată de constructor este de peste 100 km/h, iar dimensiunile exterioare se înscriu în 6.800 mm lungime, 2.700 mm înălțime și 2.900 mm înălțime. Greutatea totală este de circa 16 tone.

Al doilea blindat, K808, este un vehicul de luptă al infanteriei. Are încă o axă cu două roți ajungând în total la 8 roți motrice. Lungimea acestuia s-a majorat la 7.400 mm, în rest dimensiunile sunt similare. Greutatea se apropie de 20 de tone, lucru datorat și blindajului superior necesar prin prisma contactului direct cu inamicul. Motorul, transmisia și capacitatea de a transporta 11 soldați sunt similare cu K806. Forța de foc este superioară prin dotarea cu o mitralieră K4/K6 MG. Acest vehicul are și capacitate amfibie, o caracteristică care a necesitat dispunerea a două hidrojeturi în spatele blindatului. În cazul ambelor vehicule, accesul se realizează prin intermediul unei trape aplasate pe latura din spate a carcasei blindate.

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


sase × = 24