GMC Hummer EV: 1000 de cai putere

,

Celebrul Hummer a revenit în forma unui pick-up cu propulsie și motoare electrice care oferă peste 1.000 CP. Modelul face parte acum din oferta constructorului GMC, membru al grupului General Motors.

Legendarul nume Hummer a revenit cu un model de serie. La 10 ani distanță de la oprirea producției pentru ultimul reprezentant din seria originală de off-roadere extreme, numele Hummer este readus la viață de către grupul american General Motors.
De data aceasta, Hummer este denumit modelul construit sub brandul GMC, unul dintre cele mai populare de peste ocean, specializat în pick-upuri și SUV-uri full size. Iar cea mai mare surpriză este faptul că noul Hummer este electric. Adio, motoare diesel de cilindree uriașă, welcome, electric power!
Noul GMC Hummer EV a fost prezentat oficial sub forma unui pick-up electric cu dimensiuni impresionante și devine astfel un rival direct pentru Tesla Cybertruck și Rivian R1T.
Ediția de lansare poartă particula Edition 1 și a fost rezervată în totalitate.
Această versiune este animată de trei motoare electrice ce însumează o putere de 1.014 CP și nu mai puțin de 15.592 Nm. GMC spune că pick-upul poate accelera de la 0 la 96 km/h în aproximativ 3 secunde.
Cele trei motoare electrice sunt alimentate de sistemul de baterii Ultium furnizat de LG Chem și îi oferă o autonomie de 563 km. Acesta permite încărcarea inclusiv la stații ultrarapide de 350 kW. Prețul pentru Edition 1 este de 112.595 de dolari, iar primele exemplare vor fi livrate în toamna anului viitor.
Hummer EV dispune și de direcție integrală, care permite mașinii să fie condusă inclusiv în diagonală, în modul CrabWalk, pentru o manevrabilitate ridicată în zone accidentate. Modelul are console scurte, ceea ce îi conferă unghiuri bune pentru atac și degajare în teren accidentat. Modelul folosește anvelope Goodyear Wrangler Territory MT şi jante de 18 inci.
Pentru a naviga în off-road sub control total, noul GMC Hummer EV poate fi echipat cu sistemul UltraVision, cu până la 18 camere video, care asigură o vizualizare perfectă la 360 de grade. Două dintre acestea sunt instalate sub partea de jos a caroseriei pentru a putea evalua de la bord relieful obstacolelor depășite. Camerele video sunt dotate cu sticlă ranforsată şi au propriul sistem de curățare.
Modelul mai poate fi dotat cu sistemul de pilotare automatizată Super Cruise a General Motors. Acesta foloseşte camerele menţionate şi mai poate schimba automat benzile, fără intervenția celui de la volan.
Vizual, modelul Hummer EV a păstrat proporțiile impresionante ale Hummer-ului original, dar designul este mai subtil și mai modern. Partea frontală este dominată de o bandă LED îngustă ce se întinde pe toată lățimea mașinii. Elemente de caroserie pot fi înlăturate pentru a transforma Hummer EV într-un automobil deschis, după modelul lui Jeep Wrangler. La interior, un display tabletă de 13,4 inci este amplasat central, iar planșa de bord este deservită de un alt ecran de 12,3 inci. Modelul dispune și de ultima versiune a sistemului Super Cruise pentru condus semi-autonom.

Ulterior, GMC va lansa alte trei versiuni ale modelului Hummer EV. Prima este Hummer EV 3X (toamna lui 2022) cu trei motoare electrice de 800 CP și autonomie de 483 km, urmată de Hummer EV 2X cu două motoare electrice de 625 CP și autonomie de 483 km. În 2024 va fi lansată și versiunea de bază cu două motoare electrice și autonomie mai mică, de 400 km.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


opt + 9 =