Gigantul Toyota celebrează 15 milioane de automobile hibrid vândute

,

Compania japoneză a anunțat că a depășit, în aprilie 2020, pragul de cinsprezece milioane de autovehicule hibrid comercializate la nivel global.

Toyota a adoptat această soluție energetică pentru propulsia autoturismelor acum mai bine de două decenii, devenind astfel pionierul sectorului. Grupul nipon, care include și marca de lux Lexus, a lansat pe piață primul automobil hibrid, Toyota Prius, în 1997 și a ajuns să fie, astăzi, cel mai mare producător de asemenea mașini din lume. În prezent, cumulat, Toyota și Lexus au în ofertă nu mai puțin de 44 de modele dotate cu această tehnologie de propulsie.


În cei 23 de ani trecuți de la debutul lui Prius, în Europa au fost comercializate 2,8 milioane de mașini hibrid ale constructorului auto japonez, Vechiul Continent fiind, dealtfel, principala sa piață pentru aceste autoturisme. 52% din mașinile Toyota și Lexus vândute în țările europene sunt hibrid, iar dacă luăm în calcul doar Euopa de Vest, procentajul crește la 63%.


Experiența căpătată de-a lungul timpului și continua dezvoltare internă a acestei tehnologii au făcut ca Toyota Motor Company să fie capabilă să ofere automobile hibrid pentru toate clasele de automobile, de la compacta Prius, SUV-ul RAV4 și până la coupe-ul supersport Lexus LC 500h și sedanul de lux Lexus LS 500/600h.

Până în 2025, Toyota și Lexus vor lansa 40 de noi modele electrificate, din care, 10 vor fi 100% electrice.

Foto: Toyota

Primul SUV din istorie care atinge borna de zece milioane de unități vândute: Toyota RAV4

Toyota a adăugat un nou SUV în gama sa: Yaris Cross

Un nou SUV – Toyota Harrier – oferit exclusiv pe piața din Japonia

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


3 × doi =