Geneva 2017: Spices and Odds

,

Salonul Auto de la Geneva nu pregetă în niciun an să uimească cu cele mai îndrăznețe concepte, cu cele mai atrăgătoare caroserii și, de ce nu, cu cele mai ciudate apariții.

Un element interesant este mașina celor de la Sin Cars, cu un concept unic, derivat dintr‑un bolid de curse, personalizat și fidel unor idei începute încă din anul 1987, finalizat cu acest frumos SINR1. De remarcat în toată această poveste este că, deși este construit în Marea Britanie, creatorul și concepția provin din Bulgaria.

Scilla Pininfarina Quattroruote

Pininfarina, celebrul designer italian, uimește din nou prezentând un adevărat catamaran pe roți. Quattroruotte, prin conceptul Scylla, alătură designer-ului italian nume prestigioase cum ar fi PM Construction Models sau OZ Racing, Pirelli, într-un proiect care, după cum declară constructorul, reușește „să dea naștere unui concept din capul nostru, prin exprimarea celor de la IED și Pininfarina”.

VW ID Buzz Concept

Rămânând în lumea electricului nu putem să trecem peste ID Buzz Concept al celor de la Volkswagen. Dacă la exterior nu este așa de spectaculos, interiorul este desprins din nava Enterprise. Pentru șofer totul este de-a dreptul necunoscut și un manual de utilizare detaliat este chiar necesar. Volanul dreptunghiular escamotabil dispare, integrându-se perfect în bord atunci când nu este nevoie de el. Un ecran mare pe care se regăsesc toate comenzile și dispariția totală a oricărui buton sau manetă de comandă confirmă, practic, mesajul celor de la Volkswagen: „Am creat o tabletă pe patru roți!”

Mercedes-Benz Concept EQ

Mercedes Benz EQ – „Electric Intelligence” reprezintă cam tot ce ne rezervă viitorul apropiat pentru autovehiculele electrice. Elegant, sportiv și spectaculos, EQ acoperă toată gama de preferințe, incluzându‑i aici şi pe cei sportivi dacă ne gândim că este propulsat de două motoare electrice de 300 kW cu o autonomie de până la 500 km.

Isetta Microlino

În partea opusă caroseriilor futuriste, găsim trecutul renăscut de cei de la e’Mobile prin modelul Isetta Microlino. Senzațiile sunt pe măsură: te urci în ea de parcă ai intra într-un vechi frigider Fram, interiorul este ca o sufragerie din anii ’50, iar poziţia la volan este de-a dreptul hazlie. Acest „scuter” electric care păstrează aproape integral aspectul primelor modele din secolul trecut este o apariţie pe străzile oricărui oraș.
Nu pot să închei fără să fac o scurtă referire la „băieții mari”. Remarc aici Aston Martin Valkyrie, care este cu adevărat un Hyper Car. Caroseria dezvoltată împreună cu cei de la Red Bull Advanced Tehnologies poartă un motor Cosworth V12 de 6,5 litri cu o putere de 900 CP, ansamblu care se ridică până și la pretențiile zeului nordic al cărui nume îl poartă.

Aston Martin Valkyrie

Wadon Green Black Cuillin

Hamann Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe

Text: Christian FIELDMAN / Foto: Emilia PETRE

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


unu − = 0