Formula 1 2020: FIA a confirmat primele opt etape ce vor avea loc în Europa începând cu 5 iulie

,

După o primă parte a anului în care incertitudinea creată de pandemia de coronavirus a dus la amânarea tuturor competițiilor sportive, Formula 1 a anunțat într-un final că sezonul 2020 va începe pe data de 5 iulie în Austria.

Marele Premiu al Austriei va deschide acest sezon, iar la o săptămână distanță va avea loc o nouă etapă tot pe circuitul austriac Red Bull Ring.

Sistemul cu două etape la același circuit va fi folosit la mai multe circuite europene în încercarea de a recupera timpul pierdut.

După cele două etape din Austria, echipele vor face deplasarea la Hungaroring, pentru Marele Premiu al Ungariei pe 19 iulie.

Vor urma apoi trei curse consecutive: două la Silverstone în Marea Britanie și una la Barcelona, în Spania.

Sezonul european se va încheia cu etape de la Spa-Francorchamps, Belgia și Monza, Italia pe 30 și, respectiv 6 septembrie.

Toate etapele vor fi susținute și de curse suport de Formula 2 și Formula 3, dar, cel mai probabil, toate se vor desfășura fără spectatori.

„Ne așteptăm ca sezonul să înceapă fără spectatori, dar sperăm că în următoarele luni situația ne va permite să-i primim înapoi pe fani atunci când va fi sigur să facem asta”, a explicat Chase Carey, CEO-ul Formulei 1.

Ulterior, oficialii Formulei 1 vor anunța și planurile pentru cursele ce se vor desfășura și pe alte continente. Se încearcă un sezon cu 15-18 etape ce se va încheia în luna decembrie.

  1. Austria, 3-5 iulie, Red Bull Ring
  2. Austria, 10-12 iulie, Red Bull Ring
  3. Ungaria, 17-19 iulie, Hungaroring
  4. Marea Britanie, 31 iul-2 aug, Silverstone
  5. Marea Britanie, 7-9 aug, Silverstone
  6. Spania, 14-16 aug, Barcelona
  7. Belgia, 28-30 aug, Spa-Francorchamps
  8. Italia, 4-6 sept, Monza

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


× 2 = patru