Ford reia producția la nivel european. În ce condiții se va lucra în România

,

Ford va reporni producția în majoritatea fabricilor sale europene de vehicule și motoare începând cu data de 4 mai.

Primele fabrici care reiau activitatea sunt cele de producție vehicule și motoare din Craiova (Romania) și Koln (Germania), precum și uzinele de producție vehicule din Saarlouis (Germania) și Valencia (Spania).

Pentru fabrica de motoare din Valencia, Spania, reluarea activității este programată pentru data de 18 mai, iar pentru cele din Dagenham și Bridgend, Marea Britanie, va fi confirmată ulterior.

„Odată ce trecem de vârful inițial al pandemiei de coronavirus în Europa, trebuie să ne pregătim pentru noul context, prioritatea principală a planului nostru de «revenire la muncă» fiind legată de implementarea standardelor globale Ford privind distanțarea socială și întărirea protocoalelor de sănătate și siguranță la locul de muncă. Angajații noștri trebuie să știe că facem tot ce putem pentru a le proteja sănătatea”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

Producția va începe treptat, prioritate având comenzilor clienților, și va crește în următoarele câteva luni până la reluarea completă a acesteia. Aceste planuri țin cont și de disponibilitatea furnizorilor, de restricțiile de circulație națională și de redeschiderea reprezentanțelor de vânzări ale dealerilor Ford pe piețele cheie, precum și de cererea clienților.

Cum va fi păstrată distanțarea socială și cum va fi asigurată sănătatea angajaților Ford în Europa?

  • Orice persoană care intră într-un sediu Ford va fi nevoită să poarte o mască de față furnizată de companie, precum și o vizieră, pentru anumite posturi de lucru din producție, acolo unde nu se poate respecta distanțarea socială;
  • Tuturor persoanelor care intră într-o unitate de producție Ford le va fi verificată temperatura corporală cu dispozitive de scanare ce respectă reglementările și restricțiile locale sau naționale;
  • Completarea zilnică a unui formular online de autoevaluare a sănătății, care confirmă starea de sănătate și faptul că angajatul este apt de muncă înainte de a intra într-o unitate Ford;
  • Reorganizarea zonelor de lucru pentru a asigura respectarea instrucțiunilor privind distanțarea socială și revenirea treptată la lucru pentru a reduce fluxul de angajați din sedii.

Angajații vor primi echipamente de protecție personală, „truse de îngrijire”, la locurile lor de muncă. Acestea includ măști pentru față, un termometru reutilizabil și alte obiecte de igienă. Aceste măști vor fi produse chiar de Ford, compania contribuind, astfel, la reducerea cererii din lanțurile de pentru echipamentele de protecție personală care sunt necesare serviciilor medicale și altor industrii.

Începând cu data de 4 mai, vor reveni la lucru, treptat, și angajații care nu lucrează în zonele de producție, având prioritate cei implicați în planificarea de repornire a producției și în activități critice ale business-ului, sau a căror muncă implică utilizarea unor echipamente specializate, disponibile doar în incinta unității Ford, cum ar fi dispozitivele de testare a vehiculului. Cei care pot lucra de la distanță, vor continua activitatea în acest fel.

Foto:Ford

Ajutor din partea producătorilor auto (II)

Dacia cumpără un aparat de testare COVID-19 pentru spitalul din Mioveni | VIDEO

Ford a lansat Family Fun Hub, un site cu activități recreative pentru copii și nu numai

 

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


sapte × = 49