Ford Puma, primul hibrid din istoria României

,

Ford Puma a fost lansat oficial astăzi la Craiova, iar angajații uzinei au primit cu aplauze primul vehicul hibrid construit în România. Prima oară s-a auzit de Ford Puma la Salonul Auto de la Amsterdam. Automobilul a fost prezentat atunci într-un mod inedit. Organizatorii au stins lumina când au adus mașina, pentru a spori curiozitatea și misterul, așa că fanii s-au mulțumit cu destul de puține informații.

Pentru producția Ford Puma s-au făcut eforturi uriașe: 1700 de persoane au fost angajate la fabrica din Craiova, iar în uzină s-au investit aproximativ 200 de milioane de euro. În total, investiția la fabrica din Craiova este de aproximativ 1,5 miliarde de euro, de la preluarea uzinei în anul 2008.
Cu ce noutăți ne surprinde Ford Puma? În primul rând tehnologia de motorizare mild-hybrid. Noul crossover compact inspirat din gama SUV-urilor este echipa cu propulsie electric EcoBoost Hybrid de 48 de volți.

„Ford marchează astăzi începutul producţiei de serie a noului Ford Puma la uzina de ultimă generaţie din Craiova, pentru a răspunde cererii clienţilor din segmentul cu cea mai rapidă creştere din industria auto. Oferit cu tehnologia avansată de propulsie electrică EcoBoost Hybrid de 48 de volţi, noul crossover compact inspirat din gama SUV-urilor este primul vehicul hibrid fabricat în România. Ford Puma a fost dezvăluit la sfârşitul lunii iunie a acestui an şi se alătură gamei extinse de SUV-uri şi de crossovere Ford din Europa, inclusiv Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge şi noul Explorer Plug-In Hybrid”, spun reprezentanții producătorului, într-un comunicat.

La noul Puma avem și alte tehnologii care oferă o mai mare încredere la volan: Tempomatul Adaptiv de Oprire-Pornire, Sistemele de Centrare pe mijlocul benzii și de recunoaștere a indicatoarelor rutiere. Noul automobil produs în inima Olteniei prezintă și caracteristici de confort premium cum ar fi scaunele cu masaj lombar, primele din acest fel de segment.

„Noua Puma reprezintă următorul capitol din filosofia de design a Ford centrată pe om, care va consolida marca Ford în Europa în ceea ce priveşte calitatea, multitudinea de tehnologii şi plăcerea de a conduce. Nu am nicio îndoială că Puma va avea un succes uriaş în toată Europa”, a declarat Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa.

Ian Pearson, Președintele Ford România a declarat: „Sunt onorat și mândru că împreună cu echipa noastră din Craiova suntem parte a acestui nou și deosebit capitol reprezentat de lansarea producției noului Puma. Este o mare realizare pentru noi să producem aici, la Craiova, nu numai cel mai avansat vehicul din punct de vedere tehnologic fabricat vreodată în România, ci și primul cu tehnologie hibridă integrată. Aș dori să mulțumesc tuturor angajaților noștri pentru toată munca lor și pentru tot ceea ce fac zi de zi pentru compania noastră”.

Ford Puma și Ian Pearson, Președintele Ford România

Noul Ford Puma este unul dintre cele 17 vehicule electrificate pe care Ford le va lansa în Europa până în 2024, din care 8 vor fi lansate în anul 2019. La începutul acestui an, Ford a anunțat că fiecare nou autoturism pe care îl va lansa va include o opțiune electrificată – mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau full-electric – oferind una dintre cele mai cuprinzătoare game de opțiuni electrificate pentru clienții europeni.

VEZI VIDEO CU NOUL FORD PUMA

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


cinci + = 9