Ford Puma, prezentare cu lumina stinsă

,

Ford Puma este al doilea model ce va fi produs în România, la uzina auto de la Craiova. Ford Puma este un SUV şi va fi poziţionat între Ford EcoSport şi Ford Kuga. Noul produs va intra în producţie în a doua parte a acestui an.

Ford Puma a avut parte de o festivitate  inedită, la Amsterdam, la evenimentul „Go Futher” unde producătorul a prezentat mai multe modele hibrid din gamă. Noul SUV a apărut pe o scenă întunecoasă, aşă că jurnaliştii au dibuit cu greu silueta noului produs. Cei mai abili au prins o fotografie, în momentul în care scena a fost brăzdată de câteva fante firave de lumină. Nici la capitolul informaţii lucrurile nu au stat mai bine, dar reprezentanţii Ford au promis că vor satisface setea de curiozitate la Salonul Auto de la Frankfurt, unde va avea loc lansarea oficială. Până atunci ştim că este un SUV care va fi poziţionat între EcoSport şi Kuga şi îşi propune să concureze produse cu mare priză la public: Volkswagen T-Cross, Skoda Kamiq, Nissan Juke, Renault Captur. Jurnaliştii de specialitate au spus că Ford Puma pare un soi de break şi că a preluat multe elemente de la modelul Kuga.

Momentul are o importanţă uriaşă pentru uzina din România, anul 2019 fiind primul în care Ford va produce două modele, EcoSport şi Puma, pe aceeaşi linie fabricaţie. Asta până la finalul anului când sunt zvonuri că EcoSport va ieşi din scenă, la finalul unui ciclu de succes. Vă spuneam că Ford Puma va intra în producţie în vara acestui an, iar la final de 2019 va fi disponibil la vânzare. Preţul lui nu a fost dezvăluit, dar se ştie, cu siguranţă, că va avea şi o versiune de motorizare hibridă.

Apariţia lui Ford Puma este o veste foarte bună pentru producţia auto din România. În anul 2018, Ford anunţa că în şase ani a investit, în fabrica din Craiova, 1,2 miliarde de euro şi avea pregătite alte 200 de milioane pentru dezvoltarea facilităţilor de producţie. Ford este al doilea exportator al României, iar în acest an îşi propune să producă 250.000 de autovehicule. Zilele trecute a ajuns la 1.000.000 de motoare  fabricate la Craiova, dintre care 300.000 doar în anul 2018.

SURSA FOTO: Facebook Ford

Publicat în Știri.

Autor

Home Page

Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


+ 4 = cinci