Ford Fiesta: motoare hibride și echipamente noi

,

Principalul model de oraș al mărcii Ford a beneficiat de o serie de actualizări odată cu sosirea motoarelor EcoBoost cu hibridizare ușoară și a sistemelor de asistență noi pentru șofer.

Lansate pe modelul crossover urban, construit la Craiova, Ford Puma, propulsoarele turbo pe benzină 1.0 EcoBoost Hybrid (mHEV) au ajuns acum și sub capota lui Fiesta. Două niveluri de putere sunt disponibile: 125 și 155 CP. Ca și la Puma, este vorba despre  o hibridizare ușoară (microhridizare), cu alterno-demaror și baterie de 48 de volți. Aceasta se încărcă cu energie electrică în timpul fazelor de decelerare și de frânare. Energia stocată face posibilă furnizarea asistenței electrice în timpul accelerațiilor. Acest tip de sistem hibrid nu permite rularea exclusiv electrică, dar duce la ușoara reducere a consumului de carburant și a emisiilor de noxe. Astfel, potrivit Ford, în varianta de 125 CP mHEV, „eficiența energetică generală este ameliorată cu până la 5% în comparație cu motorul standard 1.0 EcoBoost și cu până la 10%, în oraș”. Datorită microhibridizării, și cuplul maxim crește, de la 170 la 210 Nm, în cazul motorului de 125 CP, și ajunge la 240 Nm, pentru versiunea de 155 CP.


O altă noutate mecanică pentru Ford Fiesta este transmisia cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj, care înlocuiește vechea cutie de viteze automatică 6+1 cu convertizor de cuplu. Noua transmisie reduce consumul cu până la 15%, conform Ford. De această transmisie poate beneficia versiunea standard, nehibridizată, 1.0 EcoBoost 125 CP, cele mHEV având cutii de viteze manuale cu 6+1 trepte.


Ford a profitat de ocazie pentru a revizui și la capitolul dotări gama Fiesta, cel mai vândut model al său în Europa (227.000 de unități comercializate anul trecut). În funcție de versiune, mașina poate avea acum cruise control adaptiv cu funcție oprire/repornire automată la rularea în coloană, sistem de monitorizare a punctului mort cu alertă de trafic transversal, încărcare prin inducție pentru telefon, cea mai recentă versiune a sistemului multimedia SYNC 3, cu interfață revizuită, și modem FordPass Connect 4G, care transformă mașina într-un hotspot wifi (se pot conecta până la 10 dispozitive).

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


1 × patru =