Final de drum pentru Salonul Auto de la Geneva?

,

Celebrul eveniment auto nu va avea loc nici în 2021, au anunțat organizatorii.

Fundația Salonului Auto Internațional de la Geneva a anunțat oficial că nu va organiza ediția 2021 și a decis să scoată la vânzare evenimentul.

În 2020,  evenimentul a fost anulat în ultimul moment din cauza pandemiei de coronavirus. Acest lucru a avut un impact major asupra organizatorului. Pierderea financiară a fost extrem de mare, iar Fundația care organizează evenimentul a luat o serie de decizii importante.

Astfel, în urma unui sondaj efectuat printre mărcile auto participante, organizatorii au decis să anuleze și ediția 2021 a Salonului Auto de la Geneva, motivând decizia prin faptul că piața auto trece prin momente dificile, iar constructorii auto au nevoie de timp pentru a se redresa.

Fundația Salonului Auto elvețian a decis de asemenea să refuze împrumutul cerut Cantonului Geneva pentru a atenua efectele anulării ediției din 2020. Anularea ediției 2020 a dus la pierderi de 11 milioane franci elvețieni, iar împrumutul aprobat se ridică la suma de 16.8 milioane franci elvețieni. Însă, condițiile împrumutului spun că suma de 1 milion de franci elvețieni trebuie să fie returnată până în iunie 2021, astfel că fundația a decis să nu accepte împrumutul.

Mai mult, evenimentul este de vânzare, fundația încercând să ajungă la un acord cu Palexpo SA, gazda Salonului Auto de la Geneva. Rămâne de văzut dacă acest acord va fi semnat.

În aceste condiții, Salonul Auto de la Geneva pare să fi ajuns la final de drum, cel puțin în forma care l-a consacrat până acum.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


opt × = 8