Final de drum pentru Alfa Romeo Giulietta. Italienii i-au găsit deja înlocuitor

,

Alfa Romeo Giulietta a fost unul dintre modelele de care italienii au fost foarte mândri. O mașină spectaculoasă și elegantă a cărei producție a început în anul 1954. Istoria ei nu a fost lipsită de momente de cumpănă, dar acum, din păcate, a ajuns la final: Unul dintre cele mai importante modele din marca premium a grupului Fiat Chrysler va fi scos din producție la finalul acestui an.

Cu siguranță este o zi tristă pentru fanii auto. Modelul Alfa Romeo Giulietta va fi scos din producție. Motivul? Vânzările slabe! Întâi a fost un zvon, iar mulți au sperat că povestea nu se va confirma. Și totuși au apărut anunțurile oficiale, din partea unor personaje importante din grup.

Primele declarațiile le-a făcut cel care conduce departamentul de marketing de la Alfa Romeo.

„Giulietta este așteptat să-și încheie viața la sfârșitul acestui an. Tendința este să ai SUV-uri în segementul C, astfel că SUV-ul Tonale va fi înlocuitorul pentru Giulietta”, a declarat Fabio Miglivacca, într-un interviu acordat revistei britanice „Autocar”.

Vestea a fost întărită peste câteva săptămâni și de alți reprezentanți oficiali ai companiei care au declarat pentru „Automotive News” că Giulietta nu are prevăzută o generație nouă.

Ultimul cuvânt l-a avut Mike Manley. CEO-ul grupului Fiat Chrysler nu a prezentat Giulietta în planurile pentru anul 2021. Pe infograficul prezentat erau trecute doar Giulia, sedanul de clasă D, SUV-ul Stelvio, și două noi modele, SUV-uri, de clasă B și C.

Atunci a fost clar pentru toată lumea că este punctul final al modelului fabricat prima oară în anul 1954. Povestea lui a fost agitată. Producția a mai oprită în anul 1965 când a fost înlocuit cu modelul Alfa Romeo Giulia.

Ultima variantă Alfa Romeo Giulietta a fost lansată în anul 2010 și se dorea un concurent serios pentru Audi A3 și BMW Serie 1. Lucrurile nu au stat deloc așa. Analiștii din piața auto spun că marea problemă a fost că în anul 2019 ar fi trebuit lansată o nouă generație, dar acest lucru nu s-a întâmplat pentru că Fiat are o perioadă dificilă, cu foarte puține modele în dezvoltare.

În aceste condiții, anul trecut s-au vândut doar 15.000 de unități. Iar comparația cu cel mai bun arată o diferență colosală: în anul 2011 s-au comercializat 79.000 de exemplare.

Noul model care va înlocui Giulietta va fi un SUV. Tonale este un crossover de mici dimensiuni, care va folosi platforma pe care se produce Jeep Compass.

 

Muzee auto: Alfa Romeo – Casa legendelor

 

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


patru × = 12