Facilități pentru Programul Rabla 2020

,

Mașinile uzate ale persoanelor înscrise în Programul Rabla 2020 pot fi radiate on-line, iar proprietarii își pot păstra vechiul număr de înmatriculare.

Astfel, solicitarea de radiere și copia certificatului de distrugere în format electronic, trebuie transmise către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor competent. Apoi este necesară și transmiterea, de către operatorul economic autorizat să emită certificatul de distrugere, a unei declarații completate și semnate în prealabil de către proprietarul vehiculului, însoțită de dovada efectuării plății tarifului de păstrare a numărului de înmatriculare, atunci când proprietarul dorește acest lucru.

Prin completarea și semnarea acestei declarații, proprietarul vehiculului își asumă faptul că certificatul de înmatriculare și cartea de identitate a vehiculului vor fi distruse pentru a preveni utilizarea ulterioară și își asumă opțiunea păstrării combinației numărului de înmatriculare, acolo unde este dorit acest lucru.

Tariful pentru păstrarea numărului de înmatriculare este de 30 de lei, iar suma poate fi achitată prin virament, prin mijloace de plată online, ori prin alte modalităţi de plată reglementate de acte normative în vigoare, în contul deschis la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului pe numele instituţiei prefectului din care face parte S.P.C.R.P.C.I.V. competent.

Cum ajungi la service în timp de pandemie – noutăți, restricții și recomandări

Ce completezi în declarația pe propria răspundere când mergi la ITP

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


noua + 4 =