Elon Musk, noi dureri de cap din cauza Cybertruck

,

Elon Musk are din nou probleme din cauza Cybertruck. După incidentul de la prezentare, când geamurile laterale, descrise drept „rezistente la gloanțe”, s-au spart când au fost lovite cu o bilă, Elon Musk  a avut și un mic accident. Cu aceeași camionetă eletrică.

Elon Musk a pierdut 768 de milioane de dolari în mai puțin de o zi. Ceea ce trebuie să fie un succes, s-a transformat într-un fiasco: prezentarea noului Cybertruck.Ce s-a întâmplat? Tesla a anunțat cu surle și trâmbițe că acest pick-up are geamurile blindate, iar la prezentarea acestuia Elon Musk a ținut să arate că povestea este reală și că nu sunt vorbe în vânt.

Mașina a primit mai întâi o lovitură zdravănă în portieră cu un baros, iar după aceea a urmat momentul în care geamurile au fost lovite cu o bilă din oțel. Ușa a rezistat, dar geamurile au cedat în fața acestor agresiuni. Elon Musk a scăpat o înjurătură printre dinți, vădit nemulțumit și jenat de situație. În câteva ore, acțiunile companiei au scăzut zdravăn. Paguba a fost de 768 de milioane de dolari.

Elon Musk, explicații pe Twitter

„Mai avem momente care au nevoie de îmbunătățiri”, a spus Elon Musk. După câteva ore, într-o postare, pe Twitter, a încercat să explice ce s-a întâmplat. Ciocanul care a lovit ușa a crăpat baza panoului de sticlă și așa ar fi cedat geamurile. În orice caz, Elon Musk a promis că va rezolva toate problemele.

Elon Musk, la volanul Cybertruck

La câteva zile după lansare, pickup-ul a fost fotografiat pe străzile din orașul Los Angeles. În mașină se aflau Elon Musk și actorul Edwart Norton. Fondatorul Tesla și Space X nu a fost prea atent la drum și a lovit mașina de un stâlp din trafic, pe care era montat un indicator rutier, „de înălțimea unui copilaș”- au scris jurnaliștii americani. Elon Musk a luat-o la stânga deși indicatorul arăta „obligatoriu la dreapta”.

Prețul Cybertruck

În ciuda problemelor, Tesla a primit deja 250.000 de comenzi pentru acest autovehicul electric cu o autonomie de 800 de kilometri. Prețul de pornire este 40.000 de dolari. În această sumă nu este inclus ATV-ul Cyberquad, care și-a făcut apariția la prezentarea Cybertruck și a fost urcat în bena acestuia pickup-ului. Produsul nu apare pe site-ul oficial, iar Elon Musk spune că acesta va putea fi comandat ca „opțiune”. În descrierea mașinii se spune că: „În benă există spațiu pentru trusa cu scule, roata de rezervă și Cyberquad”.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


5 + = doisprezece