Ediție specială Maserati creată cu designerul vestimentar japonez Hiroshi Fujiwara

,

Hiroshi Fujiwara este considerat părintele culturii street, fiind fondatorul brandului vestimentar Fragment.

Alături de Fujiwara, Maserati a creat două exemplare speciale ale modelului Ghibli prin intermediul programului Fuoriserie, ce permite customizarea modelelor Maserati în funcție de preferințele clienților. În acest caz, cele două exemplare au fost create după gustul lui Hiroshi Fujiware, un renumit artist, muzician, producător și designer, care și-a pus amprenta pe sedanul sport de lux, inspirându-se din estetica stilului vestimentar de stradă.

Rezultatul este o pereche de modele Maserati Ghibli personalizate în stil minimalist și monocrom cunoscute sub numele de Operanera și Operabianca.

În spiritul itanji – un termen japonez care semnifică mariajul designului italian cu perfecțiunea japoneză – liniile vizuale elegante ale mărcii italiene sunt echilibrate cu stilul minimalist, dar precis, al lui Fujiwara. Fiecare mașină are, de asemenea, o serie de elemente inspirate din linia de îmbrăcăminte de stradă Fujiwara, pe care a fondat-o în 2003. Logo-ul Fragment poate fi găsit pe montantul C și pe grila frontalp despre care Maserati spune că întruchipează „stilul metropolitan al lui Fujiwara”.

În interior, scaunele finisate în piele Alcantara au primit logo-ul Fragment și tridentul Maserati. Codul M157110519FRG apare sub cele trei prize de aer laterale. Această etichetă alfanumerică este simbolul parteneriatul: primele patru caractere sunt codul de identificare Ghibli, următoarele șase numere înregistrează data primei întâlniri dintre Hiroshi și Centro Stile Maserati (5 noiembrie 2019), iar ultimele trei litere sunt acronimul Fragment.

Maserati nu a comunicat motorizarea aleasă pentru exemplarele personalizate de Fujiwara, dar Ghibli poate fi echipat fie cu un V6 de 3,0 litri sau cu un V8 de 3,8 litri care produce 345 CP și respectiv 580 CP. Ambele mașini sunt echipate, de asemenea, cu jante Urano negre de 20 inci. Maserati va produce modelele personalizate într-o serie limitată la doar 175 exemplare.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


opt + = 15