Dinastia Schumacher

,

Michael Schumacher este poate cel mai cunoscut pilot care a concurat vreodată în Formula 1. Retras din carieră și grav accidentat la ski, Michael ar fi fost mândru de ascensiunea fiului său, Mick.

Michael Schumacher a fost până în luna noiembrie a anului 2020 cel mai titrat pilot care a concurat vreodată în Formula 1. Cu șapte titluri la activ, a rămas în istorie drept pilotul care a readus gloria echipei Ferrari.
Recordul său a fost egalat în acest an de britanicul Lewis Hamilton. Însă dinastia numelui Schumacher va merge mai departe.
Michael s-a retras inițial din Formula 1 în 2006, după 15 ani de carieră la cel mai înalt nivel. Avea deja șapte titluri de campion mondial în palmares, un record incredibil la acea dată. Până la Schumacher, cele mai multe titluri i-au aparținut lui Juan Manuel Fangio (cinci titluri mondiale) și Alain Prost (patru titluri mondiale).
Titlurile lui Schumacher au fost obținute în sezoanele 1994 și 1995 alături de echipa Benetton și apoi în 2000, 2001, 2002, 2003 și 2004 cu Ferrari. Retras în 2006, Schumacher a fost însă curtat de Mercedes-Benz și avea să revină în Formula 1 în 2010 pentru trei sezoane alături de echipa din Stuttgart.
Deși nu a mai putut egala performanțele din anii când a devenit campion, Schumacher a lăsat în urmă cifre record la multe categorii: 91 de victorii, 155 de podiumuri, 68 de pole-positions. S-a retras din nou din Formula 1 la finalul sezonului 2012, la vârsta de 43 de ani.
Michael Schumacher are doi copii: Mick și Gina-Maria. Dintre aceștia, Mick, născut în 1999, îi calcă pe urme campionului german.
Tatăl său a fost grav rănit într-un accident de ski petrecut pe 29 decembrie 2013 în stațiunea alpină Meribel din Franța. Schumacher s-a retras din viața publică, iar familia sa a decis să nu dea presei rapoarte despre starea de sănătate a acestuia. El este îngrijit la reședința din Elveția.
Fiul său este însă hotărât să ducă numele Schumacher mai departe. Așa cum istoria Formulei 1 ne-a arătat de multe ori, așchia nu sare departe de trunchi. Iar cu un nume ca Schumacher, Mick bate acum la porțile Formulei 1.
Ca și tatăl său, și-a început cariera de pilot în karting în 2008 și pentru a nu atrage atenția, dat fiind numele său sonor, primele participări la curse au fost făcute sub numele Mick Betsch (numele de familie al mamei înainte de căsătorie).
Mick a avansat rapid prin campionatele de karting din Germania și apoi Europa. În toată cariera sa în karting, nu a folosit numele Schumacher. La finalul anului 2014 i-a fost oferit un test pentru a avansa în Formula 4, campionat unde a concurat în 2015 și 2016. Pentru prima dată pe listele de start a fost înscris cu numele său complet.
Din 2017, Mick Schumacher a avansat în Formula 3 și Formula 2000. Cu titlul de campion european la Formula 3, Mick a trecut apoi în Formula 2 din 2019 alături de echipa Prema Racing. Dacă primul sezon a fost unul mai dificil, în 2020, Mick a rămas în F2 unde are deja două victorii și zece podiumuri, ceea ce îl pune în acest moment pe primul loc în clasamentul provizoriu. La momentul redactării acestui articol, Campionatul de Formula 2 mai are de disputat două etape.
Schumacher a atras deja interesul echipelor din Formula 1, iar debutul său într-un monopost Alfa Romeo din clasa regină a fost programat chiar în acest sezon pentru ­antrenamentele ce precedau Marele Premiu Eifel disputat în Germania pe circuitul de la Nurburgring. Din păcate, vremea nefavorabilă din Germania a dus la anularea antrenamentelor și debutul său în F1 a fost amânat.
Mick Schumacher este pe ­radarul echipelor Ferrari și Haas. El este unul dintre cei cinci membri ai Academiei de Piloți Ferrari și are toate șansele să primească un volan în Formula 1 pentru sezonul 2021. Dacă va fi alături de echipa mare sau la una din echipele satelit rămâne de văzut.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


5 × = patruzeci cinci