Din iunie Mercedes-Benz AG și-a reluat activitatea la nivel global

,

După o perioadă de suspendare a producției cauzată de pandemia COVID-19, o parte dintre fabricile Mercedes-Benz și-au reluat activitatea, pas cu pas, începând cu 20 aprilie. Primele intrate în fluxul de producție au fost fabricile de motoare și de componentele din Germania, urmate de liniile de montaj auto. În paralel și-au reluat producția treptat și unitățile internaționale de producție ale constructorului german.

Măsurile amplificate pentru sănătatea și siguranța tuturor celor implicați în fluxul tehnologic au reprezentat condițiile obligatorii pentru reluarea activității. Liniile de producție sunt proiectate să fie flexibile pentru adaptarea fluxului la evoluțiile actuale ale pandemiei în conformitate cu reglementările specifice fiecărei țări. Odată cu reluarea producției într-o manieră coordonată, Mercedes-Benz își continuă ofensiva electrică, cu o atenție sporită acordată pieței din China, unde cererea pentru mașinile cu zero emisii a avut o creștere semnificativă.

„Împreună cu întreaga echipă, mă bucur că ne repornim treptat producția într-o manieră coordonată. Flexibilitatea unităților de producție este unul dintre obiectivele noastre strategice și asta ne-a ajutat în această conjunctură. Prioritatea noastră este să împiedicăm răspândirea pandemiei COVID-19 și să oferim un mediu de lucru sigur pentru angajații, furnizorii de piese și componente și cei de servicii. Producem în conformitate cu măsurile extinse de siguranță și vom crește producția pas cu pas” a declarat, Jörg Burzer, membru în Consiliul de administrație al Mercedes-Benz AG, Producția și managementul lanțului de aprovizionare.

La nivel global Mercedes-Cars Oprations este responsabil de producția de automobile din peste 30 de locații, ca parte a unei rețele eficiente și flexibile. După perioada de stagnare specifică fiecărei țări, toate unitățile Mercedes-Benz AG de pe glob își vor relua activitățile începând cu luna iunie. Producția din China a fost reluată treptat începând cu 10 februarie 2020. În paralel cu repornirea unităților germane de producție, toate celelalte locații internaționale și-au reluat operațiunile de la mijlocul lunii aprilie.

Printre acestea se numără fabricile din Sebeș / Cugir (România) care produc transmisii pentru vehiculele Mercedes-Benz și fabrica de asamblare a autoturismelor din Kecskemét (Ungaria), o parte importantă a rețelei globale de producție de automobile compacte. Au urmat uzina din Tuscaloosa (SUA), cu o lungă tradiție în producția de SUV-uri, și cea din Londra de Est (Africa de Sud), ca parte a rețelei de producție globală pentru modelul C-class. Uzina din Hambach (Franța), care produce modele electrice smart EQ, și-a reluat activitatea treptat începând cu 2 iunie.

Foto: Mercedes-Benz

Prima imagine oficială cu noua generație Mercedes-Benz S-Class

 

Mercedes-Benz renunță la dezvoltarea automobilelor cu hidrogen

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


sase − = 1