Design auto: Joaca cu proporţiile

,

design auto start04_site

În cadrul acestui articol de design auto m-am gândit că ar fi interesant să prezint importanța dimensiunii roților sau varierea unor elemente aparent minore ale automobilului în aspectul final al acestuia.

În funcţie de aceste intervenții maşina poate să pară mai sportivă, mai off-road  sau mai ciudată / haioasă… Să începem cu începutul :), de la imaginea unei mașini în proporțiile sale inițiale (cea de mai sus). Punctul de plecare pentru exercițiul nostru.

Reducem dimensiunile roţilor şi imaginea maşinii se schimbă radical. Aspectul pare destinat unui film de animaţie pentru cei mici.

 

design auto start00_site

Revenim la imaginea inițială și “tragem” cabina mai în spate. O “turtim” un pic și imaginea capăta un plus de sportivitate.

 

design auto start01_site

Cu o imagine mai sportivă, aplicăm o nouă modificare. “Turtim capota” scurtăm consola față şi mărim un pic diametrul roţilor. Imaginea obţinută în urma intervenţiei rămâne una sportivă cu un uşor caracter de SUV. Este un design care pierde însă din eleganta soluţiei anterioare.

design auto start02_site

Cu imaginea proaspăt obţinută efectuăm o ultimă serie de modificări. Mărim şi mai mult dimensiunile roţilor şi garda la sol. Scădem consola spate şi modificăm un pic unghiul de înclinare al parbrizului.

design auto start03_site

Maşina aduce acum cu una destinată terenului accidentat. Aspectul poate să facă trimitere şi la o jucărie/maşinuţa cu telecomandă. Depinde acum ce variantă preferaţi 🙂

design auto start04_site

 Text și grafică: Gabriel MANOLE

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


opt − 3 =