Deșertul Sahara, traversat prima oară de o mașină electrică

,

Deșertul Sahara a fost tot timpul o provocare, dar și un mare adversar pentru amatorii de raliuri. Anul aceasta, Deșertul Sahara a găzduit o premieră. A fost traversat de o mașină electrică.

Inițiativa a aparținut celor doi antreprenori croați, Sasa Cvetojevic și Oleg Mastruko, care și-au propus să participe la Raliul Bamako, cel mai lung raliu din lume. Competiția este destinată piloților amatori și are scop caritabil (n.r. în ultimii ani s-au strâns peste 700.000 de euro). Cei doi croați au parcurs 8629 de kilometri în 16 zile la volanul unei mașini Tesla. Au plecat din Budapesta, au traversat Maroc, Mauritania, Senegal, Mali, iar punctul final al călătoriei a fost Gambia. Călătoria nu ar fi avut șanse de izbândă dacă nu ar fi avut aproape un model Dacia în care s-a aflat generatorul de la care au fost încărcați acumulatorii mașinii.

Deșertul Sahara și unul dintre momentele ceva mai tensionate. Dacia a rămas blocată în nisip și toată lumea a pus mâna la muncă.

Călătoria nu a fost lipsită de peripeții. Temerarii au fost de multe ori prinși în dunele de nisip și au dat serios la lopată, ca să scape de probleme. Iar nisipul le-a stricat o parte din aparatura de comunicație.

Oleg a povestit cu umor și o întâmplare în care a trebuit să le explice localnicilor, într-o limbă pe care nu o cunoștea, că are nevoie de o sursă de alimentare. „Au înțeles mai repede când le-am arătat un plic în care aveam mai multe bancnote”, a povestit el.

„Sunt extenuat, dar și foarte fericit că am reușit să termin raliul cu o mașină electrică. Este prima oară în istorie, dar sunt mulțumit. A fost o călătorie plină de provocări”, a declarat și Sasa.

Sursa foto: https://www.total-croatia-news.com/

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


cinci − = 4