Dacia Spring, motiv de scandal. Francezii nu vor ca acest model electric să fie fabricat în China

,

Dacia Spring a fost așteptată de fani cu sufletul la gură. Numai că acum este motiv de scandal în Franța. Reprezentanții Sindicatul muncitorilor Renault nu sunt de acord ca acest model electric să fie fabricat în China.

Dacia Spring este prima Dacia electrică din istorie. Numai că locul unde va fi asamblată a provocat rumoare în Franța. Sindicatul muncitorilor Renault (Force ouvrière-FO) solicită explicații conducerii grupului. Oamenii nu sunt de acord ca acest model să devină „made în China” și au propus ca mașina să fie produsă în Franța. Au făcut publică această nemulțumire printr-un comunicat de presă.

„Din 2018, Groupe Renault a arătat dorința ca Franța să devină centrul de excelență al vehiculelor electrice din lume. Însuși președintele Emmanuel Macron a declarat că Franța trebuie să devină principalul producător de vehicule „curate„ din Europa… FO solicită Renault și guvernului să își respecte angajamentele. Modelul Dacia Spring trebuie asamblat în Franța!”, se spune în acest comunicat.

Muncitorii au câteva argumente serioase în favoarea acestei idei. Spun că prin promovarea acestei strategii, de a produce Dacia în China, Renault ar pune serios umărul la dezindustrializarea teritoriului francez.

„Patriotism economic”

În plus, importul în Europa al unui vehicul fabricat în China ridică multe semne de întrebare privind eficiența energetică.

„Dacă ar trebui să fie fabricat în China pentru a fi vândut pe piața europeană, amprenta sa de carbon ar fi dezastruoasă și ar pune în pericol rațiunea de a fi un vehicul „curat„, a declarat FO.

Problema este serioasă și din alt punct de vedere. Cei care cumpără vehicule electrice beneficiază de subvenții de la stat, iar sindicatul consideră că acești bani ar trebui să ajute la crearea mai multor locuri de muncă în Franța. Așa s-a ajuns ca Renault Zoe, produs în fabrica din Flins, să se bucure de un mare succes. Cei din sindicat susțin că autoritățile din Franța ar trebui să dea dovadă de „patriotism economic” și spun că subvenția de 7.000 de euro ar trebui acordată doar pentru vehiculele produse în țară.

Dacia Spring – Democrație electrică

 

Dacia electrică, lansată oficial ! Cât costă și ce autonomie are | VIDEO & FOTO

 

 

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


4 − = trei