Dacia la 52 de ani

,

 Primul model şi prima uzină Dacia au fost inaugurate pe 20 august 1968.

Este vorba despre Dacia 1100, produsă sub licența modelului Renault 8. Primul vehicul de preserie a fost asamblat la 3 august 1968, dar a fost inaugurat în același timp cu Uzina Dacia, pe 20 august, în același an. 37.546 de Dacii 1100 au fost produse în total.

Acum, după 52 de ani, Dacia produce în România aproximativ 350 de mii de autovehicule pe an, peste 500 de mii de motoare și peste 500 de mii de cutii de viteză. Modelele Dacia sunt vândute în 44 de țări, pe patru continente.

Jumătate de secol Dacia în Auto Test Magazin:

INTERVIU: Dan Becheanu și Dacia

DRAGA MEA MAȘINĂ: Dacia 1300 – Radu și Marița, iubire (im)posibilă: el 21 de ani, ea 42

Draga mea mașină: Dacia – Întoarcerea în timp

Nicolai Tand: „Chef” cu Dacia 1300

Dacia 1300: Parfum de istorie

Cătălin Petroşanu – Învingătorul din Dacia galbenă

Dacia amintirilor noastre

Dacia 1300 – Albă ca Zăpada

Dacia 1300 pe steroizi

Publicat în Știri.

Autor

Home Page

Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


6 − = patru