Dacia Duster, lovitură de la Jeremy Clarkson

,

Dacia Duster nu este pe placul lui Jeremy Clarkson. Fostul prezentator al emisiunii Top Gear a testat noul model Dacia Duster timp de o săptămână. Clarkson a făcut praf produsul fabricii din România și a făcut o listă întreagă de neajunsuri pe care le-a publicat într-un editorial din Sunday Times.

Fostul prezentator le-a recomandat britanicilor să nu cumpere Dacia Duster. Textul său este plin de ironii, pe alocuri agresiv și răutăcios.

„Dacia Duster este construită de puținii oameni care mai locuiesc în România, folosind piese de care Renault nu mai are nevoie. Cu alte cuvinte noul model Dacia Duster este un Clio vechi”, a spus editorialistul The Sun și Sunday Times. Primul episod care l-a enervat. Drumul pe autostradă cu Dacia Duster. Aici a constatat că mașina nu accelerează în treapta a șasea.

„Motorul are 113 de cai putere, ceea ce nu sună rău, ci acceptabil. În realitate, însă, nu este deloc așa. În treapta a șasea nu accelerează deloc, poate doar dacă mergi la vale. Ce vei face tu cu piciorul drept este irelevant. Va trebui să cobori în treapta a patra, dar zgomotul va fi infernal”, a mai spus Clarkson despre Dacia Duster.

Fostul prezentator a avut și alte critici. Este convins că Dacia Duster este o mașină pentru persoane de vârsta a treia și a spus că nu este deloc mașină ieftină. Versiunea pe care a testat-o costă 15.195 de lire sterline la care se adaugă 495 de lire pentru o vopsea „hidoasă”. Cunoscutul jurnalist le-a recomandat britanicilor să încerce alte branduri, Nissan, Seat, Suzuki, Kia, și a spus că ar prefera să-și cumpere un Range Rover Evogue, BMV X3 sau Audi Q5 la mâna a doua, decât să-și cumpere Dacia Duster.

Cu toate criticile venite din Marea Britanie, mai ales în ultima vreme, Dacia Duster este cel mai apreciat SUV mic din Europa în anul 2018. În primele trei luni ale acestui an s-au vândut aproape 45.000 de unități. Cifra este impresionantă, iar Dacia Duster a reușit să întreacă astfel cele trei modele care s-au aflat pe primele trei locuri în anul 2017: Renault Captur, Peugeot 2008 și Opel Mokka X. Presa de specialitate a scris că producătorul Dacia Duster pregătește și o altă lovitură. Un model coupe care va lansat la Salonul Auto de la Moscova.

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


9 + sase =