Dacia Duster GPL, lansare pe 10 ianuarie

,

Dacia Duster GPL. Așteptarea a luat sfârșit. Noua versiune va fi la lansată la Salonul Auto de la Bruxelles. Prima întâlnire cu Dacia Duster GPL va avea loc pe 10 ianuarie.

Dacia Duster GPL. Visul devine realitate, iar românii se vor bucura în sfârșit de această nouă versiune. Dacia Duster GPL va fi lansată la Salonul Auto de la Bruxelles. Evenimentul va începe pe data de 10 ianuarie 2020 și se va desfășura pe durata a zece zile.

Dacia Duster va primi astfel o versiune cu motor Tce de 0.9 litri care funcționează cu gaz petrol lichefiat și va avea 100 CP. SUV-ul produs la Mioveni funționează deja cu acest motor care utilizează benzină drept carburant, iar inginerii au decis să modifice acest propulsor astfel încât să folosească și GPL.

Dacia Duster GPL va avea rezervorul suplimentar în locul roții de rezervă

Modificarea se va face direct din fabrică, iar rezervorul va fi montat în locul unde se află acum roată de rezervă. Inginerii au luat în calcul și un sistem complex de siguranță pentru Dacia Duster GPL: supapă de verificare, limitator de debit, limitator de umplere pentru nivelul de 80%, electrovalve și supapă de siguranță. Toate aceste măsuri sunt menite să respecte standardele de siguranță, dar sunt gândite asftfel încât SUV-ul de produs la Mioveni să poate ajunge într-o parcare subterană. Ca urmare a poziționării rezervorului, capacitatea portbagajului nu va avea de suferit.

Sistemul funcționează manual printr-un comutator prin care se alege modul benzină sau GPL. Există și posibilitatea comutării automate. Când rezervorul de GPL este gol acesta trece singur în modul benzină. Dacia Duster GPL a primit denumirea de Duster ECO- G 100 și va ajunge pe piața franceză la începutul anului 2020.

Dacia intenționează să lanseze o gamă completă de modele care vor folosi această tehnologie, așa că acest motor va ajunge și pe modelele Logan, Logan MCV și Sandero.
Preț Dacia Duster GPL.

Preț Dacia Duster GPL

Dacia Duster cu motor cu GPL va ajunge pe piața franceză la începutul anului 2020. Acest model va costa cu 700 de euro mai mult decât versiunea TC3 100 pe benzină. Prețul de „pornire” va fi 13.200 de euro.

CITEȘTE ȘI ALTE MATERIALE DESPRE DACIA DUSTER

VIDEO: Dacia cu şenile (Duster Army)

Dacia Duster #5yearschallenge

TEST: Dacia Duster 4×2 EDC – Soluţia eficientă

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


sapte × = 28