Dacia Duster, 3 stele la testul Euro NCAP

,

Dacia Duster a primit 3 stele la testul de siguranță. Evaluarea a fost făcută de Euro NCAP- organismul independent de certificarea a siguranței autovehiculelor. Dacia Duster a primit 3 stele din 5 posibile la testetele de impact. Rezultatul era unul așteptat, modelul fiind proiectat să aibă acest scor.

Ce înseamnă aceste 3 stele? Dacia Duster a primit 71% în dreptul protecției pentru pasagerii adulți, 66% pentru protecția copiilor, 55% pentru protecția pietonilor și 37% în dreptul sistemelor de siguranță.

Vezi aici rezultatele complete obținute de mașina anului 2018 în România.

euroncap-2017-dacia-duster-datasheet

Dacia Duster este primul vehicul de teren al mărcii Dacia și al șaselea model al gamei. Primul model a apărut în anul 2010. Prețul de start pentru noul model de Duster este 12.350 de euro, dar în funcție de dotări și motorizare poate ajunge la 18.750 de euro. Prețul sunt cu TVA inclusă.

Este important de știut că EURO NCAP a retrogradat modelul Alfa Romeo Giulietta, care a avut parte de un facelift. Această mașină a primit acum 3 stele deși în anul 2010, când a avut loc lansarea oficială, a avut 5 stele. Ce mai surprinzător rezultat l-a obținut Fiat Punto care a primit 0 stele din 5 posibile.

 

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


2 + = cinci