Dacia cumpără un aparat de testare COVID-19 pentru spitalul din Mioveni | VIDEO

,

Dacia se implică în lupta cu virusul care  a speriat omenirea. Spitalul din Mioveni va fi dotat cu un aparat de testare COVID-19, dar va primi și consumabilele necesare. Investiția se ridică la o jumătate de milion de lei.

Dacia și Fundația Group Renault România investesc o jumătate de milion de lei la spitalul din Mioveni. Unitatea medicală din localitate va primi un aparat performant care identifică COVID-19, dar și consumabilele necesare desfășurării activității. În cadrul acestui program, medicii vor fi și înstruiți cum să utilizeze acest aparat.

„Toate acţiunile noastre de mobilizare din această perioadă urmăresc creşterea capacităţii şi vitezei de răspuns a personalului medical şi a societăţii per ansamblu, a declarat Christophe Dridi, preşedinte director general Dacia şi director general Groupe Renault România.

De la începutul pandemiei, Groupe Renault România a pus la dispoziţia spitalelor din toată ţara, 150 de maşini Dacia şi Renault. În plus, la iniţiativa Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) şi a Parteneriatului Auto Român (PAR), industria auto – constructori şi furnizori, 50 de ventilatoare medicale sunt în curs de a fi reparate cu sprijinul industriei auto şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Dacia a reînceput producția pe 21 aprilie

Dacia și-a închis porțile la începutul lunii martie din cauza pandemiei de COVID-19, dar pe data de 21 aprilie producția a fost reluată cu o parte din angajați, așa cum s-a convenit  în urma negocierilor dintre sindicat și conducere. Întoarcerea la serviciu s-a făcut pe bază de voluntariat (CITEȘTE MAI MULT AICI).

Angajaților li s-a luat temperatura la intrare în uzine, iar în timpul orelor de program  sunt nevoiți să poarte măști și mănuși. La toalete și în sălile de mese au fost instalate panouri, pentru a se păstra distanța, iar în sălile de ședință jumătate dintre locuri rămân neocupate. De altfel au fost implementate foarte multe măsuri pentru ca oamenii să stea la distanță.

„Activitatea pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost reluată astăzi, parțial, la Uzina Mecanica și Șasiuri (Motoare, Cutii de Viteze, Șasiuri, Aluminiu, Logistică) și la Uzina Vehicule, în departamentul Presaj. Producția, asigurată în bază de voluntariat, se desfășoară în condiții de protecție sanitară, de igienă și securitate. În prima zi de lucru, fiecare echipă a fost informată despre măsurile luate de către companie și despre regulile de urmat cu strictețe pentru a proteja sănătatea tuturor angajaților.

Aceste măsuri vizează diferite etape de lucru. Traseul între domiciliu și locul de muncă, de la accesul în autobuz, până la accesul efectiv la postul de lucru de pe platforma industrială, respectă distanța socială. La sosire, angajaților li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice. Accesul în interiorul platformei (ex. vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă și de distanță socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajații poartă măști de protecție”, se spune în comunicatul Dacia.
A fost publicat și un filmuleț prin care se arată în ce condiții s-au întors la serviciu angajații.


Pe data de 4 mai, Dacia și va relua producția cu toate capacitățile. La fel se va întâmpla și la Craiova, cu fabrica unde se produc modelele Ford.

Uzinele Dacia își vor relua activitatea începând cu data de 21 aprilie. Anunțul oficial al producătorului de la Mioveni

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


sapte + 5 =