Dacă ești motociclist, ai cazare gratuită. Iată cum!

,

Știm că te-ai gândit deja unde vei călători cu motocicleta după ce vor fi ridicate restricțiile de circulație, așa că am identificat pentru tine o modalitate de a te caza gratuit în zeci de locuri din România și Europa.

Metoda, aflată încă la început în țara noastră, este simplă: pasionații de motoare postează pe un grup de Facebook că sunt disponibili să găzduiască persoane și care sunt facilitățile pe care le pot oferi, iar cei interesați anunță din timp că au nevoie de cazare. Sigur, nu economia de bani este principalul avantaj, ci faptul că astfel se pot lega prietenii pe viață.

Ideea creării unui astfel de grup de Facebook i-a aparținut lui Cezar Cojocariu, un polițist din Dorohoi, pasionat de motociclete, ATV-uri și călătorii. Inițiativa este una recentă, care a început să prindă contur în vara anului 2019, iar acum numără peste 4.000 de membri și zeci de gazde dispuse să împartă casa, grădina sau garajul cu motocicliștii aflați pe traseele din țară. Poate părea puțin, dar un motociclist știe cel mai bine ce înseamnă chiar și un banal loc de pus cortul după câteva sute de kilometri în șa, asta ca să nu mai vorbim despre o cameră răcoroasă și un duș fierbinte, înainte de poveștile nemuritoare cu ecou de zornăit de lanț și miros de eșapament încins.

Cazare gratuită pentru motocicliști, căci așa se numește grupul creat pe Facebook, funcționează foarte simplu. Persoanele dispuse să ofere cazare pentru frații pe două roți se înscriu în grup și postează un scurt anunț care trebuie să conțină locul exact al cazării, facilitățile oferite (loc pentru cort, curte, garaj, cameră de dormit etc), datele de contact și, eventual, cu cât timp înainte trebuie anunțată vizita. Motocicliștii aflați în căutare de cazare și de noi prieteni pot contacta direct proprietarii spațiilor de cazare pentru a anunța că au nevoie de un loc în care să înnopteze.

Administratorul grupului a făcut și o hartă interactivă pe care sunt marcate locurile disponibile și condițiile în care se acceptă găzduirea. Pentru că vorbim de condiții, este de la sine înțeles că acestea sunt oportunități pentru grupuri mici de motocicliști și că se impun reguli de disciplină, dar nici nu poate fi altfel, dacă ne gândim că fenomenul moto se dezvoltă din ce în ce mai mult în România, iar motocicliștii încep să formeze noi comunități.

Astfel de metode de cazare, bazate pe reciprocitate în diferite comunități, funcționează de ani buni la nivelul tuturor continentelor, dar pentru România este încă un fenomen aflat la început de drum.

Asfalt uscat!

Foto: Cazare gratuită pentru motocicliști, Luiza Gojol

Dayana Stănescu: „Călătoriile mele sunt un mod de a experimenta lumea”

INTERVIU: Vera Agachi – Vera și poveștile frumoase din Europa

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


2 + = noua