Cupra el-Born: Primul model electric performant din cadrul Grupului Volkswagen

,

Seat, prin divizia sa de performanță Cupra, a prezentat primul model electric performant ce va intra în gama sa începând din 2021.

Cupra El-Born folosește platforma electrică MEB a grupului VW, fiind practic un Volkswagen ID.3 în interpretare Cupra.  Noul model electric va deveni cel mai performant automobil de acest gen produs de grupul VW.
Chiar dacă constructorul spaniol nu a comunicat încă puterea motorului electric, știm că modelul el-Born folosește o baterie cu capacitatea de 77 kWh.
Autonomia modelului electric el-Born este estimată la 500 km, iar sistemul permite încărcări rapide la stații de putere mare.


Cupra a mai comunicat timpul de accelerare de la 0 la 50 km/oră ca fiind 2.9 secunde, dar fără a da publicității timpul de accelerare de la 0 la 100 km/oră.
Forma generală a caroseriei este similară cu cea a modelului VW ID.3, dar modelul Cupra abordează o serie de elemente de design mai agresive și personalizarea specifică diviziei de performanță a mărcii Seat.
Versiunea de serie va avea sistemul Dynamic Chassis Control (DCC Sport) dezvoltat special pentru a accentua latura dinamică a modelului electric.


Modelul Cupra el-Born va fi fabricat la uzina VW din Zwickau, Germania, alături de modelul Volkswagen ID.3 și va avea debutul comercial în 2021.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


× 2 = optsprezece