Cosmin Seleși: „Întotdeauna am emoții înaintea unui spectacol”

,

S-a tras cortina peste sezonul cu numărul 16 din „Te cunosc de undeva”, emisiune difuzată de Antena 1. Show-ul s-a bucurat de mare succes și în acest an, iar audiențele foarte mari stau mărturie. Care este secretul din spatele acestor reușite? Să-i dăm cuvântul actorului Cosmin Seleși, unul dintre prezentatorii acestei emisiuni…

Auto Test: De ce ți-ai dorit să devii actor?
Cosmin Seleși: Pasiunea pentru actorie, pentru scenă, am moştenit-o de la tata, care este actor amator. A urmat apoi prezentarea tuturor balurilor bobocilor şi a evenimentelor din liceu şi aşa uşor-uşor am prins „gustul” scenei.
Auto Test: Cum a fost perioada studenției la Facultatea de Teatru? Care au fost profesorii de la care ai învățat cel mai mult?
Cosmin Seleși: Este greu să faci o ierarhie de acest fel, dar cred că cel mai mult am învăţat de la doamna profesoară Olga Tudorache, Dumnezeu să o odihnească. Am avut noroc să fiu la clasa dumneaei și a lui Adrian Pintea și am avut foarte mult de învățat, dar am lucrat foarte mult și cu domnul profesor Radu Gabriel.
Auto Test: Cum au fost primii ani, te puteai întreține din teatru?
Cosmin Seleși: (Râde) Nu, niciodată. Însă imediat după terminarea facultăţii am jucat la Green Hours în două spectacole foarte importante, „The sunshine play” şi „Bucharest calling”, ambele scrise de Peca Ștefan si regizate de Ana Mărgineanu, cu care am bătut toată lumea asta. Dintre spectacolele ţinute, cele mai importante au fost cele 20 de spectacole Off-Off Broadway. Recunoaşterea cea mai mare a fost un review în The New York Times, cu fotografia mea în el.
Auto Test: Mai ai fiori pe scenă?
Cosmin Seleși: Întotdeauna am emoţii înaintea unui spectacol. Emoții constructive, bineînţeles. Dacă nu ai emoţii, mi se pare că eşti gol. Fiecare actor are bucătăria lui, farmacia lui, dar dacă nu „te costă” acolo pe scenă, te taxează publicul.
Auto Test: Cât de dificilă a fost această perioadă în care sălile de teatru au fost închise?
Cosmin Seleși: Dificilă, cu siguranţă, la fel cum a fost pentru toată industria, însă, dacă vrei să vezi partea bună, a existat şi ea. Mie mi-a prins bine pentru că am stat acasă, cu cei mici, şi ceea ce dăruiam seara la teatru, le-am dăruit copiilor mei. Dacă nu era această perioadă, aş fi avut spectacole aproape în fiecare seară şi când ajungeam acasă, deja copiii dormeau. Pot spune că mi-am ocupat timpul frumos.
Auto Test: Cum ai ajuns să lucrezi în televiziune?
Cosmin Seleși: În anul 2000, dacă nu mă înşel, când am terminat facultatea, un coleg de-al meu, de la secția Păpuşi, m-a propus la o emisiune pentru copii la TVR 1, care se numea „Garajul lui Zigy”. Am făcut emisiunea aproximativ un an de zile, apoi am plecat la Prima TV, unde am jucat în primul serial românesc. După aceea a urmat „Trimineaţa”, cu Adriana Titieni, la Naţional TV, vreme de doi ani de zile, iar alţi șapte ani i-am petrecut la Pro TV. A venit apoi propunerea Antenei 1 cu emisiunea „Te cunosc de undeva!”, care a ajuns deja la cel de-al 16-lea sezon, fapt pentru care nu putem decât să le mulţumim telespectatorilor noştri, dar şi alte proiecte foarte dragi, din care amintesc „Totul e permis”.
Auto Test: Cum a fost prima zi în televiziune? Ai avut emoții?
Cosmin Seleși: Da, normal, şi cred că a doua oară am şi întârziat şi trebuia să intru în direct.
Auto Test: Care este atmosfera de la filmările „Te cunosc de undeva”? Cum arată o zi de muncă?
Cosmin Seleși: Pandemia a pus la mare încercare toate industriile, implicit filmările pentru două sezoane ale emisiunii „Te cunosc de undeva!”. Tocmai de aceea, în ultima perioadă, filmările se desfăşoară cu multă grijă şi precauţie, respectând toate normele impuse de autorităţi, însă nu şi-au pierdut nicio secundă bucuria şi farmecul aparte al acestui show. Chiar ne distrăm în fiecare zi, pe platou, iar asta puteţi surprinde foarte bine şi pe reţelele de socializare. Se leagă în continuare prietenii, descoperim oameni extraordinari, iar asta nu face decât să ne bucure.
Auto Test: Care ar fi secretul succesului acestei emisiuni?
Cosmin Seleși: Cu siguranţă reinventarea. Faptul că în fiecare sezon venim cu ceva nou în format şi multe surprize pentru telespectatori. Sigur că ajută şi faptul că avem o echipă sudată, construită în foarte mulţi ani. Am ajuns să ne simţim unii pe alţii din priviri, iar asta „trece sticla”, cu siguranţă.
Auto Test: Hai să ajungem puțin și la domeniul auto. Ai avut mașină în familie?
Cosmin Seleși: Nu am avut. Când vorbea tata cu câte un vecin să mergem la ţară cu maşina, mi se părea ceva senzaţional. Am rămas cu gândul la o Lada a unui vecin, care m-a fascinat la acea vreme.
Auto Test: Cine te-a învățat să conduci?
Cosmin Seleși: Un vecin de-al meu, care este un pic mai mare şi care, atunci când eu am terminat facultatea, şi-a deschis o şcoală de şoferi.
Auto Test: A fost dificil să iei permisul?
Cosmin Seleși: Sala am luat-o a doua oară, iar traseul din prima. La fel s-a întâmplat şi în cazul permisului pentru motor, chiar dacă aveam deja permis de categoria B.
Auto Test: Care a fost prima ta mașină?
Cosmin Seleși: Un Ford Focus din ‘98, break, care scotea foarte mult fum negru.
Auto Test: Ce mașină conduci acum?
Cosmin Seleși: În acest moment conduc un Land Rover Discovery 3, pentru că în urmă cu 7-8 ani am urcat prima oară într-un „Disco 3” şi mi-a rămas sufletul acolo. Între timp am avut şi un „Disco 4”, s-a dus şi el, am mai trecut prin încă cinci, șase sau șapte mașini și m-am întors tot la un Discovery. Cred că am avut 28 de maşini din anul 2000 până acum, pentru că sunt foarte pasionat. Dacă aş putea să le schimb o dată la șase luni, ar fi ceva fantastic. Chiar mi-ar plăcea să fac o înțelegere cu cineva ca la șase luni să îmi schimbe maşina.
Auto Test: Care sunt criteriile după care te ghidezi când îți cumperi o mașină?
Cosmin Seleși: În momentul de faţă, criteriile s-au schimbat. Acum trebuie ca mașina să ne ofere siguranţă, în primul rând, şi apoi confort. Îmi plac maşinile mari, sigure…
Auto Test: Cum arată o vacanță cu mașina? Cine conduce la un drum mai lung, tu sau soția?
Cosmin Seleși: Eu conduc cel mai mult, eu conduc, de fapt (zâmbește). Vacanţa cu maşina este cu multe opriri şi nu pentru că am avea rău de maşină, ci pentru că ne place să admirăm peisajele, să mai facem mici modificări de traseu dacă ne place un loc anume. Dacă ai şi maşină care îţi permite să te abaţi, să mai urci pe munte sau pe tot felul de coclauri, cu atât mai bine. Chiar acum ne gândim să facem o vacanţă cu autorulota, dar încă nu suntem 100% convinşi.
Auto Test: Cum rezistă cei mici unei călătorii mai lungi? Cum le captezi atenția?
Cosmin Seleși: Să ştii că ai mei în maşină nu stau pe tablete sau telefoane, de obicei ascultăm muzică, fiecare are preferinţele lui şi trebuie să facem cu rândul care ce melodie pune, ne mai jucăm fazan sau alte jocuri pretabile pentru maşină.
Auto Test: Am văzut că ai avut mare încredere să-ți lași mașina „pe mâna” lui Dorian Popa? Nu ți-a fost teamă de rezultatul tuningului?
Cosmin Seleși: Niciodată nu o să îmi fie teamă! Întotdeauna mi-aş lăsa maşina pe mâna lui Dorian şi a băieţilor care s-au ocupat de tuning, dar îți spun sincer că am sperat, până în ultima clipă, că o vor transforma într-un Mercedes G Class (zâmbește).
Auto Test: Mi-ai spus că ai permis și pentru categoria A. Ce motocicletă conduci?
Cosmin Seleși: Prima mea motocicletă a fost un Vulcan de 1500, pe care am vândut-o după două săptămâni, pentru că era prea mare pentru mine. Am trecut apoi la un Yamaha Dragstar, apoi la un scuter Mojito şi de curând m-am dat cu un Suzuki Burgman a unui prieten şi drept urmare mi-am cumpărat şi eu unul. Mi se pare ideală și este una dintre cele mai comode motociclete pe care am condus-o vreodată, chiar dacă se mai găsesc cârcotaşi care să o compare cu un scuter, cunoscătorii ştiu.
Auto Test: Pe unde ai călătorit cu motocicleta?
Cosmin Seleși: Doar prin țară. Recunosc că m-aş duce puţin şi prin Grecia cu ea, dar nu am cu cine, nevasta nu vrea pe motocicletă. Sper ca anul ăsta să merg pe Transrarău cu motorul.
Auto Test: Care sunt planurile profesionale pentru partea a doua a acestui an?
Cosmin Seleși: Urmează o caravană cu premiera filmului la care sunt şi producător, „Pup-o, mă! 2: Mireasa nebună”. Sperăm să se deschidă cât mai repede şi cinematografele, ca să îi putem face premiera, pentru că este o comedie românească senzaţională, de care sunt foarte mândru. Tot în calitate de producător şi actor, împreună cu ceilalţi doi prieteni ai mei, din Zalău ca şi mine, Alin Panc şi Sandu Pop, cu care am făcut şi „Pup-o, mă!” 1 si 2, în 6 iunie începem filmările pentru o nouă comedie, de data asta primul film istoric de după ’90, „Secretul lui Zorillo” sau „The duck side of the moon” – o comedie istorică cu daci şi romani, o parodie foarte drăguţă.

Foto: Antena 1

Alina Pușcaș: „Am un talent înnăscut la condus”

Andi Constantin: „Știu cine sunt și ce vreau”

Raluca Bădulescu: „Nu s-a născut nimeni «Dumnezeul modei»”

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


5 × = douazeci cinci