Colaborare extinsă: Ford preia o platformă electrică de la Volkswagen

,

Împărtășirea competențelor între Ford și grupul Volkswagen nu se va referi doar la autovehiculele comerciale. Brandul american va profita de platforma tehnică germană MEB pentru a produce un model electric de clasă compactă.

Acesta este un parteneriat original, care unește două continente, Europa și America, și doi constructori auto altfel rivali. Ford și Volkswagen au anunțat, anul trecut, semnarea unui acord de colaborare pentru mai multe proiecte. Principala prevedere a acordului va viza autovehiculele comerciale, dar Volkswagen și Ford vor lucra în comun și la o serie de automobile electrice. Sau la cel puțin unul: responsabilii Ford au confirmat că marca americană va produce un sedan compact (din segmentul Focus) 100% electric pe baza platformei modulare MEB a Grupului Volkswagen. Va fi unul dintre noile lor modele electrice, alături de SUV-ul Mach-E. Acesta din urmă se bazează, însă, pe o platformă Ford dezvoltată intern. Ford a investit și o jumătate de miliard de euro în Rivian, o companie americană specializată, care va oferi o platformă electrică pentru automobile de clasă mare, în special în Statele Unite ale Americii.

Sedanul electric cu oval albastru va fi, așadar, un văr al modelului Volkswagen ID.3. Dar, recent, presa germană a relatat că VW întâmpină probleme în a pune  acest nou și atât de așteptat model la punct astfel încât să poată fi comercializat. Volkswagen mizează pe ID.3 atât ca vânzări, cât și ca modalitate de reducere a emisiilor de CO2 totale ale grupului.

Lansarea Volkswagen ID.3 este planificată pentru luna iunie a acestui an, dar dată fiind criza actuală, nimic nu a fost confirmat pe deplin.

Foto: Ford, VW

Volkswagen ID.3 – Electrificare

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


6 − sase =