Cele mai sportive mașini Alfa Romeo sunt și cele mai scumpe. Foarte scumpe

,

Că noul model Giulia GTA costă mult, o știm, deja. Însă că gama sedanului sportiv al mărcii Alfa Romeo va fi completată cu două versiuni cu prețuri ce depășesc și cele mai pesimiste prognoze, nu.

Alfa Romeo a deschis lista de comenzi pentru cele mai noi versiuni ale sedanului Giulia, ultrasportivele GTA și GTAm. 143.000 €, fără TVA și alte taxe: acesta va fi, în cele din urmă, prețul de bază al noii Alfa Romeo Giulia GTA, în Italia. Dacă adăugăm doar TVA, ajungem la peste 170.000 de euro. Iar dacă se alege versiunea radicală GTAm, aceasta urcă până la aproape 180.000 euro. Luând în considerare un singur concurent direct pentru sedanul supersport italian, și anume, Mercedes-AMG C 63 S, al cărui motor produce 510 CP, diferența este uriașă, pentru că modelul german costă puțin peste 110.000 euro! Iar cea mai scumpă Giulia de serie mare, Quadriffoglio, costă în jur de 85.000 de euro, și are un comportament rutier foarte sportiv.

Pentru a justifica acest nivel de preț, Giulia GTA&GTAm se bazează foarte mult pe exclusivitatea lor. În primul rând, doar 500 de exemplare vor fi vândute în întreaga Europă. Apoi, din punct de vedere tehnologic, au primit un spor de putere față de Giulia GT, de la 510 la 540 CP, obținuți din același V6 biturbo pe benzină de 2,9 litri, și o mulțime de optimizări aerodinamice, plus materiale ușoare, fibră de carbon, aluminiu, compozite, în construcție, ce le-au redus greutatea cu 100 kg. Giulia GTAm vine suplimentar cu o uriașă aripă deportantă, pentru stabilitate exemplară în curbe și la demarajele în forță, bare stabilizatoare speciale, cușcă de rezistență ca la mașinile de raliu în interior, implicit, cu doar două locuri, pentru că i-a fost scoasă bancheta spate, și scaune de competiție. La acestea se adaugă, la ambele versiuni, un finisaj excepțional în habitaclu, în cel mai pur stil italian de mașină sport, și scheme particulare de vopsire a caroseriei, ce fac trimitere la mașinile Alfa Romeo GTA câștigătoare ale multor curse auto în anii ’60. În plus, fiecare proprietar de Giulia GTA va primi, gratuit, o cască de competiții Bell, prelată Goodwool pentru mașina sa și un curs gratuit de șofat sportiv la Alfa Romeo Driving Academy.

Cine cumpăra varianta GTAm, va fi recompensat, deasemenea, fără costuri suplimentare, și cu echipament complet destinat curselor auto Alpinestars, format din costum, mănuși și ghete.

Foto: Alfa Romeo

Final de drum pentru Alfa Romeo Giulietta. Italienii i-au găsit deja înlocuitor

Alfa Romeo Sprint Speciale: Eleganţă şi sportivitate

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


− 4 = unu