Cele mai cunoscute bande de motocicliști din lume

,

Ai văzut imagini cu ei în Sons of Anarchy. Poate că ai citit cartea Hells Angels de Hunter S. Thompson. Poate că i-ai întâlnit în orașul tău mic, oriunde în lume. Cu jachete de piele, bandane și tatuaje, ei stârnesc o anumită atracție. În acest articol, vom descoperi trei dintre cele mai notorii bande de motocicliști din lume. Și, ați ghicit, toate trei își au originile în Statele Unite. De la trafic de droguri la racketeering, crime și torturi, aceste bande de motocicliști dau un nou sens cuvântului notoriu. Au povești din întreaga lume și au purtat bătălii din Europa până în Australia. Să aflăm cine sunt!

The Bandidos Motorcycle Club

Format în 1966, în Texas, Clubul de Motociclete Bandidos (cunoscut și sub numele de Bandidos Nation) are un număr mare de membri provenind din 22 de țări. Motto-ul lor este clar: „Suntem oamenii despre care v-au avertizat părinții”. Conform datelor FBI, Clubul de Motociclete Bandidos este asociat traficului de droguri peste granița Mexic-Texas. În plus, FBI l-a listat drept unul dintre cluburile de motocicliști Big Four. Această desemnare pare potrivită, deoarece Bandidos Motorcycle Club a fost implicat într-o altercație la scară largă între diferite cluburi de motocicliști din Waco, Texas. A fost un eveniment care s-a soldat cu nouă decese și 20 de răniți. Deși 155 dintre membri clubului de motocicliști au fost acuzați de legături cu crima organizată, toate acuzațiile au fost abandonate. Motivul? Procurorul nu a adunat suficiente dovezi pentru a demonstra aceste cazuri în „umbra de îndoială”. Spre deosebire de multe găști, Clubul de Motociclete Bandidos nu este exclusiv pentru caucazieni. Membrii clubului sunt caucazieni, dar și hispanici, umplând un gol lăsat de Hells Angels care, la momentul formării, a descurajat oamenii de culoare să se alăture rândurilor lor. Clubul de Motociclete Bandidos are membri în întreaga lume, dar în Statele Unite, teritoriul său este în mare parte în sud, cu un număr important în Texas.

The Mongols Motorcycle Club

Clubul de Motociclete Mongol are multe acțiuni faimoase, inclusiv omoruri, distribuirea de droguri, jafuri și chiar o ispravă cu mafia mexicană. Dar este, poate, cel mai cunoscut pentru conflictul cu faimoșii Hells Angels. Clubul de Motociclete Mongol a fost, inițial, fondat ca o alternativă la Hells Angels. Asta pentru că, în acea perioadă, Hells Angels nu a permis înscrierea minorităților. Astăzi, Clubul este format în mare parte din hispanici și nativi americani.
În anii ‘80, Mongolii și Hells Angels s-au angajat într-un război de autonomie pentru California de Sud și, în special, pentru Los Angeles. Mongolii au sfârșit câștigând acel război, câștigând teritoriu în California de Sud și Los Angeles și nu au mai renunțat de atunci. Mongolii au o altă trăsătura mai puțin cunoscută: mulți dintre membrii săi au slujit în armată, creând un sentiment de patriotism și fraternitate. De două ori, FBI s-a infiltrat în club, ducând la arestarea a numeroși membri. În timp ce FBI credea că aceste arestări și vestea mongolilor aproape de dispariție vor pune capăt clubului, s-a dovedit de fapt opusul. După ce procedurile de arestare au fost televizate, numeroși oameni s-au înscris pentru a fi membri, dublând numărul bandei.

Hells Angels

Acest club de motocicliști nu are nevoie de introducere. Este probabil primul club la care vă gândiți când vine vorba despre cluburile rebelilor îmbrăcați în piele. Imortalizat în cartea Hells Angels a lui Hunter S. Thompson, acest grup este format încă din 1948 și este angajat aproape în fiecare vârf de activitate criminală, de la racketeering până la crimă. Povestea formării acestei grupări este binecunoscută. După cel de-Al Doilea Război Mondial, mulți veterani, la întoarcerea în Statele Unite, au avut probleme cu adaptarea la liniștea calmă a vieții americane de zi cu zi. Obișnuiți cu acțiune, aventură și pericol, s-au săturat de monotonia muncitorului american și și-au dorit ceva mai mult.

Din această cauză s-a format Hells Angels. Aceasta a oferit oportunitatea de aventură, de a trăi pentru drum deschis. Aceasta oferea o frăție similară cu cea din armată. Și a implicat un comportament mai puțin decât acceptabil, ceea ce nu a fost binevenit în America de zi cu zi. Curând, autonomia sa a crescut în toată țara. În timp, va supraveghea activitatea infracțională în zeci de state. Cu toate acestea, acea scurtă perioadă de dominare s-a încheiat curând. Hells Angels avea să stârnească și să lupte cu noi cluburi de motocicliști din întreaga țară, o parte din creația proprie, deoarece Hells Angels nu a permis inițial minorităților să se alăture. Astăzi, este un club complet încorporat, cu o licență de afaceri reală, un site web Hells Angel și membrii de pe cinci continente. Ei sunt cea mai cunoscută gașcă de motocicliști pentru că reprezintă un amestec de violență, libertate și reputație.

Mihaela Hodivoianu: „Eu, motociclista. Noi, puterea”

Salutul motocicliștilor, cel mai sigur pe timp de pandemie

Kiara Anca Firan: „Am avut iubiți care au fost geloși pe motocicleta mea”

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


+ unu = 8