BMW înregistrează primele pierderi financiare după 11 ani

,

Nimeni nu este scutit de efectele crizei cauzată de coronavirus. Până și BMW, un performer al profiturilor, a înregistrat primul minus în balanța financiară după anul 2009.

Colegii noștri de la publicația financiară americană Bloomberg au comunicat, online, informații foarte interesante despre starea economică a BMW. Producătorul auto german este, potrivit mass-media de peste Ocean, într-o situație fără precedent, după mai bine de 10 ani. Bloomberg precizează că pierderile Grupului BMW, care include mărcile auto BMW, Mini și Rolls-Royce, plus divizia de motociclete BMW, s-au produs în trimestrul al doilea al acestui an și, evident, au fost cauzate de criza economică declanșată de măsurile restrictive luate de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului, ce au dus la reducerea consumului în principalele economii ale lumii, implicit la scăderea numărului de automobile noi vândute. 666 milioane de euro a pierdut BMW în trimestrul II 2020, conform raportului financiar al Grupului. Cu toate acestea, managerii firmei bavareze i-au asigurat pe acționarii companiei că, la sfârșitul lui 2020, BMW va înregistra, din nou, un record de vânzări, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată în ultimii zece ani. Chiar președintele consiliului de administrație al Grupului BMW, Oliver Zipse, a anunțat că marca a înregistrat, deja, o revenire semnificativă în luna iulie.


O explicație secundară, enunțată de publicația franceză Caradisiac, pune acest declin al BMW și pe seama faptului că are o ofertă redusă pe nișa autovehiculelor electrice.
Pentru comparație, Grupul Volkswagen a raportat pierderi de 2,4 miliarde de euro în trimestrul II din 2020, iar Daimler AG (Mercedes-Benz) a evitat scăderile financiare, dar a anunțat că este nevoit să-și concedieze circa 20.000 din angajații pe care îi are la nivel mondial, tot din cauza crizei economice.

Foto: BMW

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


− 8 = zero