BMW Group Romania a reuscitat fiorosul BMW M3 E30 DTM. Virtual!

,

Cu o prezență discretă în campionatul mondial de raliuri, România recuperează puternic în mediul virtual. Popularitatea din ce în ce mai mare a competițiilor sim race pare a fi un prilej foarte bun pentru promovarea unei discipline sportive, mai ales într-o perioadă ca cea prin care trecem acum.

#StămAcasă capată astfel și forme plăcute. Principalul actor de pe scena românească este Racing League Romania în parteneriat cu BMW Group Romania, scopul fiind acela de a crea împreună o platformă digitală cu o vizibilitate și un grad de interacțiune cât mai ridicate. Prima reușită a acestui parteneriat este una extrem de plăcută pentru pasionați: a fost readus pe circuit BMW M3 E30 DTM. Lansat în 1985 și fabricat până în 1991, a fost vândut în 17 970 unități. Notorietatea mondială și-a câștigat-o însă pe circuit, fiind omologat pentru a participa in cursele Deutsche Tourenwagen Meisterschaft – DTM. Roberto Ravaglia (Italia), Johnny Cecotto (Venezuela), Steve Soper (Anglia), Eric van de Poele (Belgia), Harald Grohs (Germania) sunt câțiva dintre cei mai apreciați piloți din anii 80 care au urcat la volanul unui M3 E30 DTM. Campionatul virtual, aflat la a șasea ediție în România, aduce pe linia de start 30 de concurenți în fiecare cursă. Pentru a ocupa una din aceste pozitii trebuie însă să treci de precalificări.

Programul etapelor (în direct):

20:25   Introducere                                                      5 minute

20:30   Calificări                                                          10 minute

20:40   Pauză                                                               5 minute

20:45   Manșa 1                                                          30 minute

21:15   Pauză                                                               5 minute

21:20   Manșa 2 (grilă inversată pentru top 10)          30 minute

La ultima cursă, „desfășurată” pe Nürburgring, s-au înscris aproape 200 de piloți iar audiența a depășit 41.000 de vizualizări. Înscrierile sunt deschise pe tot parcursul sezonului, iar procedura și detaliile sunt disponibile pe forumul Racing League Romania. Pentru cea de-a șasea etapă precalificările sunt deschise până duminică la ora 16:00.

Reluarea etapei a cincea, de pe Nürburgring, poate fi revăzută AICI.

Primul episod al podcastului RLR este disponibil AICI.

 

Calendarul competițional:

Etapa 6 19 aprilie Virginia International Raceway
Etapa 7 26 aprilie Circuit de Spa-Fracorchamps
Etapa 8 3 mai Zandvoort
Etapa 9 10 mai Kyalami Grand Prix Circuit
Etapa 10 17 mai Brands Hatch GP

Foto: BMW

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


9 + unu =