„Bestia” lui Trump

,

„Bestia” lui Trump. Acesta este numele cu care jurnaliștii americani „alintă” limuzina prezidențială. Sigur că în mod normal îi spun doar „Bestia”, dar acum preferă să îi spună „Bestia lui Trump”, încercând astfel să arunce o nouă săgeată ironică în direcția conducătorului de la Casa Albă. Donald Trump a șocat lumea întreaga prin deciziile sale. De la războiul economic pe care îl poartă cu Uniunea Europeană până la presiunile exercitate în discuțiile aprinse cu conducătorii din Correa de Nord și Iran, asta ca să nu mai amintim de gafele care au pus lumea întreagă pe jar.

Donald Trump vizitează Europa săptămâna viitoare și va merge chiar și la o întâlnire la Londra. Nu va lipsi nici Bestia… „Bestia lui Trump”. Jurnaliștii britanici au profitat de această vizită și au încercat să afle cât mai multe amănunte despre mașina cu care se va deplasa președintele american. 12 milioane de dolari s-au cheltuit doar pentru cercetarea și dezvoltarea acestui produs. Mașina a fost produsă de Cadillac, conform cerințelor Serviciului Secret American, și are echipamente care l-ar face să ofteze și pe James Bond. Poate chiar pe Batman. Să le luăm pe rând:

1.Lentile cu vizibilitate pe timp de noapte. Sunt montate la bord și tot de acolo sunt și controlate.
2. Parbrizul este confecționat din cinci rânduri de sticlă și policarbonat și poate fi străpuns de gloanțe.
3. Șoferul face parte din Serviciile Secrete Americane și a fost instruit de cei mai buni profesori. Este capabil să facă o „piruetă” de 180 de grade și să repună mașina rapid pe trasa ideală.
4. Mașina are alarmă, pungi de sânge cu grupa sanguină a președintelui, în caz de transfuzie, propria sursă de oxigen, în cazul unui atac chimic.
5. „Bestia lui Trump” are lansatoare cu gaze lacrimogene, distribuitoare de fum și sistem de stingere a incendiilor.
6. Caroseria este o armură sănătoasă, din cinci inci grosime, realizată din alumimiu, oțel, titan și ceramică. În plus este acoperită de panouri din fibră de sticlă. Șasiul este fabricat din oțel blindat și poate rezista unui ofensive cu grenade.
7. Fiecare portieră este din oțel gros. „Ușile de la cabina unui Boeing 757 sunt fabricate din același material”, au concluzionat jurnaliștii britanici.
8. Cauciucurile sunt întărite cu Kevlar, iar în cazul în care acestea s-ar dezintegra, mașina ar putea să se deplaseze chiar și pe jante.

Limuzina lui Donald Trump costă 1,5 milioane de dolari, iar președintele american are la dispoziție 12 modele identice. Trump s-a lăudat cu mașina sa și la întâlnirea cu președintele nord-coreean Kim Jong-un.

Sursa foto: The Sun

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


4 + = unsprezece