Autostrada lipită de blocuri | VIDEO & FOTO

,

Autostrada lipită de blocuri. Aceasta a fost una dintre cele mai surprinzătoare imagini din aceste săptămâni. Și nu este o glumă sau un trucaj. În orașul Cairo, autoritățile construiesc o autostradă care ocupă în totalitate spațiul dintre locuințele oamenilor.

Dacă noi avem „Delta dintre blocuri”, egiptenii se pot „lăuda” cu autostrada lipită de blocuri. Construcția se ridică în aceste zile în Cairo, capitala Egiptului. Este vorba despre Podul Teraet Al-Zomor care traversează Nilul. Aceasta face parte dintr-o autostradă care ar urma să ajute la eliberarea traficului din centrul orașului, sufocat în mare partea a anului din turiștilor, al cărui număr este mai mare de la an la an. Problema este că șoseaua are o lățime de 40 de metri și este lipită de blocuri de patru blocuri locuite.

„Am cumpărat acest apartament ca să am aer curat și copiii mei să fie în siguranță, nu ca să-mi fac griji că o mașină mi-ar putea intra în apartament„, a declarat locatarul unui bloc din zonă pentru publicația Youm 7.

Oamenii se tem de poluare și mai spun că zgomotul va fi infernal. Unde mai pui că te poți trezi cu o mașină în balcon. Cei de la etajele inferioare se plâng de altă problemă: de acum încolo nu vor mai putea beneficia de lumina naturală.

Autostrada lipită de blocuri, la tribunal

Lucrurile sunt foarte complicate, iar toată situația se va rezolva la tribunal. Autoritățile susțin că blocurile au fost construite ilegal și au eliberat o autorizație de demolare. Cei care locuiesc în acest moment în blocuri ar urma să fie despăgubiți cu suma de 250 de milioane de lire egiptene, aproximativ 14,5 milioane de euro. Numai că lucrurile s-au blocat după ce constructorul locuințelor s-a adresat și el instanțelor. Susține că a primit o autorizație de construcție, perfect legală, în anul 2010.

 

 

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


× 8 = saptezeci doi