Autobuz autonom

,

autobuz autonom (3)

Cine ar fi crezut că o să avem, atât de curând, un autobuz autonom! Mercedes-Benz a avut curajul să propună o astfel de soluție. Locuitorii din Amsterdam au fost primii care au admirat acest autobuz autonom, denumit „Future bus”.

autobuz autonom (4)

Vehiculul construit de producătorul german a dus la bun sfârșit un traseu complet de 20 de kilometri: a oprit în stații și la semafoare, a închis și a deschis ușile. Și foarte important: nu a lovit niciun pieton sau vehicul de pe șosea. În tot acest timp un șofer a supravegheat cu atenție mișcările autobuzului. Mașina este echipată cu un sistem „City Pilot” care o ajută să meargă autonom cu viteze de până la 70 de km/h. „Future bus” dispune și de o serie de sisteme radar, camere și un sistem de comunicare prin WI-FI. Autobuzul autonom are o formă și design futurist. În interior, locurile pentru pasageri sunt mult mai puține decât la orice alt mijloc de transport în comun. Producătorul susțină că acestă soluție va oferi pasagerilor mai mult spațiu, iar călătoria va fi mai confortabilă.

autobuz autonom (5)

Oficialii germani au dat asigurări că se poate trece rapid la o producție de serie a acestui autobuz autonom, dar au subliniat că pentru a dezvolta acest sistem de transport orașul are nevoie de linie dedicată.

Weltpremiere: Mercedes-Benz Future Bus mit CityPilot – Meilenstein auf dem Weg zum autonom fahrenden Stadtbus

Mercedes Benz nu este la prima ispravă de acest gen. Nemții s-au gândit și la un camion autonom.  Prototipul se numește „Future Truck 2025” și a fost inspirat după modelul Mercedes-Benz Actros 1845. Conceptul a fost dotat cu o mulțime de camere video și senzori care identifică mașini și pietoni.

Mercedes-Benz (1)Future-Truck-2015-Poste-de-conduite
 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


+ 3 = opt