Audi a lansat noua generație a compactei sportive S3

,

La doar câteva luni de la prezentare celei de-a patra generații Audi A3, în gama modelului compact german își face apariția prima versiune sportivă, S3.

Aceasta este oferită, ca și modelul de bază, în două variante de caroserie, sedan și Sportback (hatchback) cu 4+1 uși. Audi S3 nu diferă dimensional de A3, așa că are același ampatament, de 2,64 metri, și lungimea de 4,34 m (Sportback), respectiv, 4,50 m sedanul. Ambele variante au lățimea de 1,82 m și înălțimea de 1,43 metri.


Motorul turbo pe benzină, cu patru cilindri, 2.0 TFSI produce 310 CP, cu doar 10 CP mai mult decât avea vechea generație (care a fost lansată cu 300 CP, apoi puterea i-a fost majorată la 310 CP, pentru ca apoi să se revină la 300 CP când s-a trecut la standardul WLTP). Cu cei 310 CP, noul Audi S3 își depășește principalii concurenți, BMW M135i și Mercedes Clasa A 35 AMG, cu patru cai-putere. Cuplul motor maxim este de 400 Nm. Viteza maximă este limitată la 250 km/h, iar demarajul 0-100 km/h este realizat în 4,8 secunde. Desigur, tracțiunea este integrală quattro, puterea fiind transmisă la cele patru roți printr-o cutie de viteze S-tronic cu 7+1 rapoarte.  Față de A3, modelul sportiv are garda la sol mai mică cu 15 mm și poate fi echipat, opțional, cu suspensii pilotate.


Pe plan estetic, deosebirile sunt discrete în comparație cu versiunea A3 S Line. Cele mai vizibile sunt la partea din spate, cu difuzorul de aer și cele patru evacuări sport. În față, grila are designul hexagonal specific, cu fante tip fagure, iar sub muchia capotei se observă patru prize de aer înguste. Audi S3 are oglinzi exterioare cu carcase din aluminiu, jante din aliaj ușor de 18 țoli și etriere de frână vopsite negru. Opțional, se pot comanda jante de 19 inci și etriere roșii. La bord, echipamentele sunt identice cu cele ale lui A3, cu excepția volanului sport, aplatizat în partea inferioară, și a scaunelor față cu tetiere integrate. Tapiseria are cusături de culoare contrastantă și poate avea modelul de fagure pe care îl găsim la grila radiatorului.
Audi S3 încă nu a fost introdus în oferta pentru România, dar, pe piețele din Europa de Vest, versiunea Sportback are un preț de bază de aproape 56.000 euro, sedanul fiind cu câteva sute de euro mai scump. Livrările noului model sportiv vor începe în octombrie 2020.

Foto: Audi

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


× sase = 54