Asculți muzică la volan? Topul celor mai periculoase melodii

,

Muzică la volan. Cine nu ascultă? De câte ori melodiile favorite nu ți-au transformat calvarul de pe șosea într-o călătorie liniștită. La fel stau lucrurile și cu șoferii din Marea Britanie al cărui comportament a fost atent monitorizat de o companie care se ocupă de asigurări și consultanță financiară.

Specialiștii au ajuns la concluzia că britanicii sunt adevărați campioni când vine vorba de muzică la volan. Nu numai că ascultă des muzică, dar volumul este dat foarte tare. Cifrele studiului sunt îngrijorătoare. Un sfert dintre șoferii insulari au făcut accident sau au fost aproape de unul când ascultau muzică la volan. 20 la sută dintre aceștia au recunoscut că schimbau melodia sau încercau să regleze volumul în momentul în care s-a produs incidentul. Studiul a fost efectuat în anul 2017. Este foarte important ce muzică asculţi la volan. S-a ajuns la concluzia că o melodie alertă te ademeneşte să conduci ceva mai nesăbuit şi te îndeamnă să apeşi mai tare pe pedala de acceleraţie. Aşadar, atenţie la tempo şi biţi, dar şi la volumul melodiei. Şi totuşi care este cea mai periculoasă melodie? Este vorba de „Big For Your Boots”, interpretată de Stormzy, unul dintre favoriţii britanicilor din acest an.

Şoferii care au ascultat această melodie s-au concentrat mai greu la drum. Unora chiar li s-a dublat pulsul.

Ed Sheeran şi „Castle on the Hill” se află pe locul 2 în acest top periculos. Ed Sherran şi-a luat rapid revanşa, pentru că se află pe locul 1 în clasamentul celor mai sigure melodii la volan, iar „Perfect” pare alegerea perfectă când pleci la drum cu maşina.

Studiul se încheie cu părerea unui specialist. Simon Moore este psiholog şi a lucrat ca profesor universitar. Acesta a confirmat că melodiile alerte nu fac echipă bună cu şoferii. „Mulţi dintre ei sunt mai atenţi la ritm decât la şosea. Sfatul meu este să ascultaţi doar melodii liniştite la volan”, a concluzionat Simon Moore.

Cele mai periculoase melodii, dar şi cele mai sigure

Susa foto: The sun

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


7 − sase =