Aromă de frasin… auto

,

Constructorul Morgan Motor este renumit pentru utilizarea lemnului de frasin în construcția propriilor modele de automobile. De puțin timp, odată cu introducerea șasiurilor din aluminiu, firma fondată în 1909 a descoperit o nouă utilizare pentru lemnul aflat în surplus. Adică a lansat un sortiment de gin produs sub „bagheta” celor de la Piston Distilery. Probabil că ideea de la care s-a pornit a fost că dacă nu poți să faci cadou un model Morgan autentic, atunci o sticlă de gin cu sigla constructorului englez este numai bună pentru așa ceva.

Denumit Morgan X Piston Gin, băutura alcoolică a fost produsă în colaborare cu unul dintre cei mai tineri producători de gen de pe tărâm britanic ce funcționează pe locul unei vechi fabrici de porțelan. Ginul este considerat primul din lume realizat cu infuzie de frasin și este fabricat folosind așchii delicate din lemnul folosit pentru formarea cadrului de susținere a caroseriei pentru fiecare model Morgan.

Este voba despre același soi de lemn ales pentru flexibilitate, greutatea redusă și durabilitatea sa chiar de la primul model, denumit Three-Wheeler, când a făcut parte din structura caroseriei în momentul lansării sale din 1909.

Morgan X Piston Gin prezintă note dulci de măr creț și lemn delicat obținute de la așchiile de frasin selectate cu grijă și combină 14 componente botanice pentru obținerea unui gust unic și a unei experiențe captivante din momentul în care capacul sticlei din oțel inoxidabil este îndepărtat.

Piston Distillery este un producător britanic care apreciază stilul clasic și are o dedicație nativă pentru meșteșugarii de înaltă calificare, valori care se reflectă perfect în spiritul celor de la Morgan. Toby Blythe, șef de marketing al Morgan Motor Company, spunea că: „Lemnul de frasin formează unul dintre cele trei materiale principale ale Morgan, alături de aluminiu și piele și, ca atare, este intrinsec identității caroseriilor noastre.

Când am lucrat cu distilatorii experți de la Piston Gin, care au sediul chiar în josul drumului de la noi în Worcester, am fost curioși să aflăm cum acest material ar putea fi infuzat cu ginurile lor apreciate. Credem că rezultatul vorbește de la sine. Noul Morgan x Piston Gin face cadoul perfect pentru Crăciun sau orice altă sărbătoare sau doar o băutură pentru a te distra”.

Echivalentul unei sticle este de 50 euro sau 60 de euro, dacă este cumpărat în cutia sa de prezentare. Însă, marea problemă este că nu poate fi achiziționat decât de pe tărâm britanic. Ce vreți, așa-i cu Brexitul ăsta!…

 

Publicat în Știri.

Autor

Home Page

Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


× trei = 15