Andi Constantin: „Știu cine sunt și ce vreau”

,

Andi Constantin este unul dintre cei mai râvniți burlaci din România. Este arătos, iute la minte, elegant, sentimental, galant, cu un zâmbet cuceritor. Unde mai pui că îi plac mașinile, motocicletele și cântă la chitară. Este cum se spune „bun de însurătoare”, așa că în fiecare joi, la Antena 1, își caută aleasa inimii în emisiunea „Burlacul”. Să-i aflăm câteva dintre secrete…

Auto Test: Cum a fost prima zi în televiziune?
Andi Constantin: Îmi aduc când am fost pus în fața unei camere de filmat și mi s-au adresat tot felul de întrebări, la care abia am putut răspunde din cauza faptului că aveam gura uscată de la atâtea emoții. Concluzionăm, deci, că prima zi a fost una grea (râde).
Auto Test: Pe cine ai sunat prima oară după ce ai aflat că o să începi acest drum?
Andi Constantin: Știu că am fost destul de rezervat în a spune apropiaților sau familiei până nu am fost sigur, dar cred că prima persoană a fost chiar mama mea.
Auto Test: Ce au spus cei din familie când au aflat ce decizie ai luat?
Andi Constantin: „Era și cazul!”. Nu, glumesc (râde)! S-au bucurat pentru mine, bineînțeles, și am avut parte de toată susținerea lor. Ei știu că sunt într-un moment în viața mea în care am devenit pe deplin responsabil și orice decizie aș lua, o fac cu capul pe umeri.
Auto Test: Ai fost la „Insula Iubirii”, iar acum ești „Burlacul”, două roluri diferite… Care poveste simți că ți se potrivește cel mai bine și cum te-ai adaptat după această „trecere” bruscă?
Andi Constantin: „Insula iubirii” și „Burlacul” sunt clar două emisiuni diferite, cu două contexte complet diferite. Dacă la prima, într-adevăr, trebuia să am un rol în desfășurarea acțiunii, la „Burlacul” contextul este chiar viața mea! Și pentru a face alegerile corecte pentru mine, trebuie să fiu eu. Deci o să vedeți cel mai autentic Burlac de până acum.
Auto Test: Cum arată o zi de filmare la „Burlacul”?
Andi Constantin: Să fii în bătaia camerelor zi de zi este un lucru care te solicită și poate fi stresant. O zi normală de filmare începe destul de dimineață și se termină târziu în noapte. Fiecare zi aduce ceva nou și, implicit, emoții foarte mari. Nu știi la se să te aștepți, iar lucrurile se schimbă foarte mult și întâmpini multe momente imprevizibile.
Auto Test: Ai să ne spui o întâmplare amuzantă?
Andi Constantin: Au fost multe întâmplări amuzante în timpul filmărilor, mai ales că, la fel ca în viața de zi cu zi, cu cât îți dorești mai mult ca o întâlnire să iasă perfect, cu atât sunt șanse mai mari să intervină ceva. La un „date”, de exemplu, eram într-o barcă de mici dimensiuni, în care a început să pătrundă un firicel de apă printr-o fisură. Primul instinct a fost să o astup cu piciorul, iar când am văzut că funcționează am continuat să vâslesc și să mă bucur de întâlnirea respectivă.
Andi Constantin, fascinat de viața în televiziune
Auto Test: Care este atmosfera de la filmări?
Andi Constantin: Atmosfera de la filmări poate fi uneori tensionată, ca și în viața de zi cu zi. Este important să înveți să treci peste aceste momente ca să poți să te bucuri de tot. Compania lui Răzvan Fodor (n.r. prezentatorul emisiunii) m-a ajutat foarte mult pentru că a reușit să mă facă să mă relaxez și în felul acesta mă detașam de tensiunile și stresul acumulate după o zi de filmare. Iar faptul că am fost înconjurat de o echipă de profesioniști mi-a făcut viața mult mai ușoară!
Auto Test: Cum a fost în Turcia? În ce locuri ați filmat?
Andi Constantin: Turcia este o țară superbă și are foarte multe de oferit. Din punct de vedere gastronomic este foarte bogată în alegeri, iar despre cultura lor nu mai zic, cred că lucrurile sunt mai mult decât cunoscute! Am filmat în majoritatea timpului în Istanbul și în împrejurimile acestuia, dar și în Pamukkale sau Cappadocia, locuri care m-au uimit prin simplitatea și profunzimea lor, locuri pe care ar trebui să le vezi cel puțin o dată în viață.
Auto Test: Ți s-a schimbat viața după apa­rițiile din emisiunile de televiziune?
Andi Constantin: Pot spune că viața mea este într‑o continuă schimbare, însă eu rămân același om cu aceleași principii solide și încerc să mă bucur de tot ce trăiesc.
Auto Test: Cum reușești să nu-ți „pierzi capul” într-o emisiune cu atâtea fete frumoase?
(Râde) Într-adevăr este foarte greu când ai atâtea fete frumoase în jurul tău, dar m-a ajutat faptul că nu am pus presiune pe mine și mi-am dat voie să fiu prezent.

Mama lui Andi Constantin, într-o vizită surpriză la filmările emisiunii „Burlacul”: „Ce credeai, că te las singur? Am venit să-ți dau binecuvântarea mea”.

Andi Constantin: Ești gata să renunți la statutul de „burlac”?
Nu este ceva la care țin, cred că fiecare bărbat simte când este momentul să își întemeieze o familie.
Auto Test: Ce ar trebui să știe viitoarea iubită despre tine?
Andi Constantin: Că îmi place să râd și că nu mă iau prea tare în serios.
Auto Test: În filmulețul de prezentare al emisiunii „Burlacul” te-am văzut cu o chitară…
Andi Constantin: Am un prieten care cântă la chitară. De la el am luat „microbul” și tot el m-a învățat să și cânt la acest instrument. Avem chiar un ritual: ne strângem o dată pe săptămână și cântăm împreună. Îmi plac foarte mult melodiile de jazz și blues.
Andi, ajutor de nădejde în atelierul familiei
Auto Test: Îndreptându-ne puțin și spre domeniul auto… Care a fost prima ta mașină?
Andi Constantin: Prima mea mașină, cumpărată de mine, la vârsta de 23 de ani, a fost un Audi A5 Coupe. 2.0 TFSI, o mașină care mi-a plăcut foarte mult. Însă prima pe care am condus-o și pe care mi-o mai dădea tata să mă duc la liceu a fost o Dacia 1310. Tata m-a și învățat să conduc. El a fost mecanic și am petrecut mult timp alături de el, lângă mașini, așa că am împrumutat această pasiune de la el. Nu știu exact când am început, dar știu că petreceam foarte mult timp cu tata prin garaj, eram foarte curios să aflu ce face fiecare piesă, iar cu timpul am început să reparăm împreună mașinile noastre.
Auto Test: Acum mai ai timp să lucrezi alături de el?
Andi Constantin: În ultima vreme nu prea am mai avut timp să mă duc acasă pe cât de des mi-aș dori și să îmi petrec timpul cu tatăl meu. A fost o perioadă foarte aglomerată pentru mine, însă în viitorul apropiat o să am câteva „proiecte” pe patru roți la care sunt sigur că s-ar băga să mă ajute (râde)!

Auto Test: A fost dificil să iei permisul?
Andi Constantin: Nu am luat din prima încercare pentru că am picat „sala”, dar asta m-a motivat să învăț legislația foarte bine, așa că a doua oară am trecut examenul teoretic cu maximum de puncte.
Auto Test: Ce mașină conduci în acest moment?
Andi Constantin: Până de curând am condus un VW Tiguan 2016, însă în acest moment sunt în căutare de o nouă mașină. Criteriile după care îmi aleg acum mașina s-au schimbat foarte mult. Dacă în urmă cu cinci ani nu aș fi zis că voi conduce altceva în afară de coupe, acum îmi doresc să am mai mult spațiu și o postură mai înaltă pe șosea, așa că înclin mult spre un SUV. Este o mașină mult mai practică pentru străzile noastre și mult mai confortabilă.
Accidentul care i-a pus viața în pericol
Auto Test: Am citit că ai avut un accident destul de serios. Dacă poți să-mi povestești ce s-a întâmplat și cum s-a terminat toată povestea?
Andi Constantin: Da, am avut un accident destul de grav, pe un drum județean, unde nu prea era lumină, pe care se afla un TIR staționat neregulamentar și nesemnalizat corespunzător. Remorca, o platformă pentru transport de utilaje, era pe jumătate ieșită pe singura bandă de mers. Două mașini din fața mea s-au ciocnit încercând să o evite în ultimul moment, iar eu nu am mai putut să fac nicio manevră, așa că m-am oprit cu mașina sub platforma TIR-ului. Nu știu cum, dar am avut doar o fractură la deget și una nazală în urma impactului cu airbag-ul.
Auto Test: Ai scăpat „ieftin” ținând cont de ceea ce s-a întâmplat…
Andi Constantin: M-a salvat centura de siguranță și niciodată nu merg fără ea, indiferent cât de scurt este drumul.
Auto Test: Motocicleta, chitara și caii bunicului
Cum ai ajuns la concluzia că trebuie să-ți cumperi și motocicletă?
Andi Constantin: Motocicleta este un mijloc de a mă relaxa și de a mă bucura de vremea frumoasă, atunci când este cazul. Mă animă și mă face să urăsc mai puțin traficul (râde)!
Auto Test: Ce motocicletă conduci și cum ai ales-o?
Andi Constantin: Sunt un fan al V-Rod-urilor și al Café racer-urilor, îmi plac motocicletele customizate! În prezent conduc un Suzuki Intruder. Pe două roți ai un sentiment superb de libertate. Activitatea în sine te aduce în prezent, iar în prezent nu există griji, anxietăți sau alte emoții negative, ești doar tu, liber!
Auto Test: Ai de gând să faci drumuri mai lungi pe două roți?
Andi Constantin: Gânduri am, timp îmi mai trebuie! Cu siguranță o să ies cu prietenii mei pe un drum mai lung, sper să ne luăm corturile și să și petrecem câteva nopți pe traseu. „Let’s go wild!” (râde).
Auto Test: Am văzut că îți plac foarte mult caii. Unde și cine te-a învățat să călărești?
Andi Constantin: Bunicul meu avea cai și întotdeauna am avut o admirație aparte pentru ei, cu toate că mi se păreau foarte impunători… intimidanți. Aveam și o atracție față de ei, de blândețea lor! Cu bunicul meu ieșeam pe islaz și mă învăța să merg la trap și la galop pe cal.
Auto Test: Cum reușești să mergi regulat la sala de antrenament în ciuda programului încărcat?
Andi Constantin: În general, dimineața am rutina mea, unde includ antrenamentele și stretching-ul. Acum, cu toată situația de față și timpul puțin pe care îl am, simt că m-am cam neglijat din punctul acesta de vedere, însă cum prind o zi mai lejeră, încerc să fac mișcare.
Auto Test: Cât de mult muncești ca să te menții într-o formă fizică bună?
Andi Constantin: La mine forma fizică bună înseamnă cea de concurs, dar se atinge doar cu o mare disciplină și foarte mult timp investit. În mod normal aveam două antrenamente pe zi. Acum aș spune că am condiția fizică a unui om normal, nu a unui sportiv de performanță. Toate aceste schimbări și timpul limitat pe care îl am și-au pus amprenta pe mine.
Auto Test: Ce alt format de emisiune te atrage? Care sunt planurile după ce se termină „Burlacul”?
Andi Constantin: Nu îmi fac niciodată proiecții despre cum și în ce fel va arăta viitorul meu, sunt atent la situațiile care mă ajută să evoluez. În general, îmi plac formatele care mă provoacă, cele în care trebuie să fii spontan și să te bazezi pe instinct pentru a ieși dintr-o situație. Nu știu ce îmi rezervă viitorul, încotro mă va duce, însă știu cine sunt și ce vreau, iar asta cred că este mai important!

Gina Pistol: „Visul meu a fost să-mi cumpăr un Tico”

Chef Cătălin Scărlătescu: „Noi suntem Beatles din bucătărie”

Mai RAR așa chef!

Interviuri Auto Test Magazin- Retrospectiva anului 2016

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


trei − = 1