Ajutor din partea producătorilor auto (I)

,

Mărcile Grupului Volkswagen folosesc printarea 3D pentru producția de viziere medicale. Această decizie face parte dintr-o inițiativă transnațională, alături de Airbus și rețeaua de printare 3D „Mobility Goes Additive” care cuprinde 250 de companii.

Suporturile pentru viziere, fabricate la Hamburg, vor fi trimise via Airbus în Spania, la Madrid, săptămâna viitoare. O folie de plastic convențională, produsă de VW, respectând toate condițiile de igienă pentru angajați, va fi inserată în aceste suporturi.

Gerd Walker, Head of  Production VW Group declară că: „Echipa noastră lucrează deja la viteză maximă pentru a produce aceste componente necesare cât de repede posibil”.

Fabricarea acestora se desfășoară în marile centre de printare 3D din Wolfsburg și Ingolstadt, dar și în alte fabrici ale grupului (Audi, Bentley, Bugatti, MAN Truck & Bus, Porsche, Volkswagen Passenger Cars, Volkswagen Commercial Vehicles, Volkswagen Group Components și Volkswagen Motorsport). Momentan sunt utilizate 50 de imprimante 3D, urmând să mai fie adăugate și altele.

Volkswagen Navarra (Spania) a început de săptămâna trecută producția de viziere, 1000 de bucăți fiind deja predate autorităților spaniole responsabile.

Skoda, în colaborare cu Universitatea Tehnică din Praga, a dezvoltat un proces de printare 3D pentru a produce respiratoare reutilizabile FFP3. Acestea au fost deja distribuite personalului medical ceh.

Lamborghini își modifică departamentul de producție pentru mașini super sport din fabrica aflată în Sant’Agata Bolognese astfel încât să fabrice măști chirurgicale și viziere din plexiglas. Acestea vor fi donate unui spital din Bologna.

SEAT are în vedere mai multe colaborări pentru a produce ventilatoare mecanice ce vor fi asamblate în Martorell precum și diverse tipuri de măști de protecție. Momentan așteaptă aprobările oficiale necesare.

„Noi coordonăm specificațiile, materialul, software-ul și distribuirea forței de muncă în cadrul Grupului” declară Gero Corman, Head of Digital Innovation al VW Group.

Fabrica de componente din Kassel folosește printarea 3D în realizarea de suporturi pentru viziere.

Până în prezent, Volkswagen a donat deja câteva mii de măști de protecție. De asemenea, va dona și alte echipamente medicale în valoare de 40 de milioane de euro pentru a menține funcțional sistemul public de sănătate din Germania.

Foto: VW Group

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


trei × 9 =