Ajutor din partea industriei auto (VI)

,

Tehnologia din Formula 1 ajută la menținerea în siguranță a personalului medical COVID-19

Trustul lider NHS a aprobat utilizarea unui nou tip de scut aerosol, proiectat de inginerii din Formula 1, pentru îmbunătățirea tratamentului pacienților COVID-19 și siguranța personalului clinic.

Personalul clinic cheie a fost instruit, iar Oxford University Hospitals (OUH) NHS Foundation Trust susține că noua „Oxford Box” marchează o descoperire semnificativă în tratamentul pacienților COVID-19 în cadrul celor patru spitale ale sale.

„Oxford Box” a fost conceput pentru a menține în siguranță personalul de prim rang în timpul intubării pacienților și a fost dezvoltat de societățile din rețeaua Silverstone Technology Cluster (STC), incluzându-i pe Dr Cristiana Pace, Ambasadorul Cluster-ului Enovation Consultancy Ltd, și compania de inginerie pentru motorsport și membru STC, One Group Engineering. De asemenea, un rol semnificativ în dezvoltarea acestei inovații au jucat și Renault DP World Formula 1 Team care stăpânește o înțelegere avansată a calculului dinamicii fluidelor (CFD) și University of Oxford’s Oxford Simulation, Teaching & Research (OxSTaR).

„Oxford Box” are o greutate de doar 7 kg, construcția sa ușoară și plată permițând dispozitivului să fie realocat rapid în caz de urgență, depozitat cu ușurință și sterilizat mai eficient. Dispozitivul a fost dezvoltat având în vedere sustenabilitatea mediului, cu studii care arată că poate fi fabricat în număr mare din materiale plastice reciclate, reducând costurile și risipa resurselor.

În prezent este evaluată o versiune de prototip pediatrică a dispozitivului.

„Am modelat viteza, direcția și fluxul de aer așa cum o facem în F1 și astfel am putut propune cea mai bună plasare, dimensiune și formă a cutiei pentru a găsi un  nivel de protecție de aproape 100% pentru tratamentul medicamentos. Modelele au fost dificil de stabilit, dar aplicând principiile pe care le-am urma în dezvoltarea unei mașini, am putut îmbunătăți protecția și dezvoltarea condensului de la luni la săptămâni. F1 își dovedește încă o dată capacitatea de a-și aplica gândirea, tehnologia și procesele în accelerarea ajutorului pe care îl putem oferi celor cu nevoie reală. Sper că acesta va fi încă un instrument în lupta continuă împotriva COVID-19.” a declarat Paul Cusdin, Renault DP World F1 Team’s Head of CFD.

 Foto: Renault

Ajutor din partea industriei auto (IV)

Ajutor din partea industriei auto (V)

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


opt × 9 =