Acțiuni de control în trafic desfășurate de Registrul Auto Român în București

,

Scopul nostru este acela de a înlătura de pe drumurile publice autovehiculele care, prin deficiențele tehnice pe care le au, pun în pericol siguranța traficului sau creează disconfort altor participanți la trafic.

În perioada 21-23 mai, inspectorii Registrului Auto Român ( RAR), împreună cu polițiștii rutieri, au desfășurat în municipiul București acțiuni de control care au vizat verificarea autovehiculelor cu privire la sistemul de amortizare a zgomotului.

În timpul controalelor care au avut loc pe timpul nopții au fost verificate în trafic 32 de autovehicule, iar 90,62% dintre acestea aveau deficiențe majore și/sau periculoase, iar 59,37% prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante.
Pentru Registrul Auto Român a fost și rămâne o prioritate starea tehnică bună a mașinilor, motiv pentru care vă recomandăm să nu uitați să treceți pe la service de câte ori este necesar și să aveți grijă să păstrați autovehiculul în parametri de siguranță. Vă reamintim, de asemenea, că puteți redobândi talonul reținut în trafic doar în urma reinspectării tehnice a autovehiculului, activitate prin care se certifică remedierea defecțiunilor constatate cu ocazia controlului. Demersul este posibil doar la reprezențantele Registrului Auto Român din întreaga țară.
Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

În săptamâna 17-23 Mai inspectorii RAR au intensificat controalele în trafic în alte 5 județe ale țării!

Scopul Registrului Auto Român este acela de a înlătura din circulație autovehiculele care, prin deficiențele tehnice pe care le au, pun în pericol securitatea în trafic.
Inspectori RAR din mai multe județe au desfășurat controale susținute în Maramureș, Sălaj, Bistrița, Cluj și Mureș.

În timpul controalelor au fost verificate în trafic 297 autovehicule, iar 135 dintre acestea prezentau deficiențe majore și/sau periculoase. 19 autovehicule au fost încadrate în categoria “pericol iminent de accident”, 11,86% prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante, iar 10 aveau ITP expirat sau anulat. În urma acestor controale au fost reținute 80 de certificate de înmatriculare și un permis de conducere.

Pentru Registrul Auto Român a fost și rămâne o prioritate starea tehnică bună a mașinilor, motiv pentru care vă recomandăm să nu uitați să treceți pe la service de câte ori este necesar și să aveți grijă să păstrați autovehiculul în parametri de siguranță. Vă reamintim, de asemenea, că puteți redobândi talonul reținut în trafic în urma reinspectării tehnice care va certifica remedierea defecțiunilor constatate în trafic. Demersul este posibil doar la reprezențantele Registrului Auto Român din întreaga țară.
Siguranța dumneavoastră, prioritatea noastră!

Reguli de acces în reprezentanțele Registrului Auto Român | VIDEO

Registrul Auto Român- controale în trafic

Mașinile „englezești” în etapa post-Brexit: explicațiile directorului adjunct al RAR

Vrei să cumperi o mașină? Registrul Auto Român iți spune ce ai de făcut

Registrul Auto Român, precizări importante despre anvelope

 

Lasă un răspuns

(*) Obligatoriu. Adresa de e-mail rămâne privată


9 × = douazeci sapte